Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamelles-csokis töltött ostya

Karamelles-csokis töltött ostya
Karamelles-csokis töltött ostya
67 perc / előkészület: 60 perc főzés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tényleg egy éjszakát pihentetni kell!

hozzávalók / 12 adag

Az ostyához

A csokoládékrémhez

A karamellkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládét apróra törjük.
  2. A csokoládékrémhez felforraljuk a tejet.
  3. A pudingport pár ek hideg vízzel simára keverjük. Amikor forr a tej, beleöntjük a kikevert port, és összefõzzük.
  4. A tűzrõl levéve belekeverjük az összetört csokoládét és a rumot. Gyakran kevergetve kihűtjük.
  5. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd összekeverjük a krémmel, és félretesszük.
  6. A karamellkrémhez a cukrot karamellizáljuk, azaz zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk.
  7. Ekkor levesszük, beletesszük a vajat, és hozzáadjuk a tejszínt.
  8. Elkeverjük, és kis lángon összefõzzük, hogy homogén krém legyen.
  9. Levesszük, és gyakran kevergetve kihűtjük.
  10. Amikor mindkét krém kihűlt, és már nagyon sűrűre dermedt, megtöltjük a lapokat.
  11. Összeállítjuk a süteményt: tálcára fektetünk egy ostyalapot, és megkenjük a csokikrém harmadával. Erre egy másik ostyalapot teszünk, és arra karamellt kenünk. Ezt ismételgetjük, amíg elfogynak a lapok.
  12. A kész süteményt a hűtõbe tesszük egy éjszakára, és csak másnap szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 43 464
elküldve: 4
receptkönyvben: 340
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

karamelles-csokipudingos ostyaszelet

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MrsSame
MrsSame / MrsSame Sun, 2010-12-19 19:03

Egyszerűbb megoldás a karamellkrém helyett 2-3 csomag vaj vagy tejkaramellát venni és felolvasztani és azzal megkenni a lapokat.Én legalábbis egy ismerősömnél ezt a módszert láttam.

Anzsalej
Anzsalej Mon, 2010-08-23 23:54

Nekem sem sikerült, a magam hibájának könyvelem el. Egyébként számomra ez a cukor irdatlan mennyiségű, mind a csokis, mind a karamelles krémhez. Egyébként csodálkozom is, hogy egyszerűen a tejszíntől krém sűrűségűre tud összeállni? Mindegy, látom, hogy Tündének sikerült, tehát lehetséges!

ednutka
Tünde / ednutka Tue, 2010-04-27 16:58

Legelõsször nekem se jött össze, akkor zselatint kevertem a krémbe miután kihûlt!

ednutka
Tünde / ednutka Tue, 2010-04-27 16:58

Vigyázva kell, miután a tejszínt az égetett cukorhoz adjuk, ne fõzzük fel, s nagyon lassú tûznél olvasszuk fel a cukrot!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-17 13:54

Szia Tünde!
Nekem a karamellkrém nem akar besürüsödni,pedig mindent a leírás szerint készítettem.Tudnál segíteni?
Gyöngyi

508
ostyalap 6 db
étcsokoládé 10 dkg
tej 3 dl
csokoládés pudingpor 1 csomag
rum 0.5 dl
vaj 20 dkg
porcukor 15 dkg
cukor 30 dkg
vaj 5 dkg
habtejszín 4 dl