Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamelles-diós szelet

Karamelles-diós szelet
Karamelles-diós szelet
70 perc / főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam ezt a receptet. A kedvencek közé tartozik. Igaz kicsit időigényes, de megéri! Nagyon finom a ropogós karamell a tészta belsejében. A képen is látszik a karamellréteg gyönyörű színe.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A karamellhez

A krémhez

ajánlat

Nagyon finom édes sütemény. Azoknak ajánlom, akik nagyon szeretik az édes sütiket. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

A  krém készítése:

  1. A 3 tojássárgáját összekeverjük csomómentesre a 2 ek liszttel és a 3 dl tejjel, majd sűrű krémet főzünk belőle.
  2. Hagyjuk kihűlni.
  3. A margarint habosra keverjük a 20 dkg porcukorral és a két krémet jól összekeverjük, majd hűtőbe tesszük.

A tészta készítése:


  1. A 9 tojássárgáját kikeverjük a 7 ek cukorral, 6 ek liszttel és a 9 ek darált dióval.
  2. A fehérjét pici sóval és 2 ek cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tojásos masszához keverjük.
  3. Három egyforma részre osztjuk, és egy közepes tepsi zsírozott, lisztezett hátoldalán szépen egyenletesen elkenjük az első adagot. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, majd még melegen késsel lesegítjük a tepsiről. A másik két adagot is így megsütjük.
  4. Amíg sül a második adag, 5 ek cukrot karamellizálunk, és melegen rákenjük egyenletesen  / már amennyire lehet / a kihűlt tésztára. A következő lapra is karamellbevonat készül, a harmadik lap pedig simán marad.

Összeállítás:


  1. Amikor a karamelles lapok teljesen kihűltek, a következő sorrendben megkenjük a krémmel a lapokat: karamelles lap, krém, karamelles lap, krém, sima lap.
  2. A 3 tojásfehérjét a 15 dkg kristálycukorral vízgőz felett kemény habbá verjük, és 3 evőkanálnyit kiveszünk belőle, és abba kakaót keverünk.
  3. A fehér habot szépen elsimítjuk a tészta tetején.
  4. A kakaós habból csíkokat teszünk a fehér habra, majd egy villa segítségével tetszés szerint mintázzuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 472
elküldve: 10
receptkönyvben: 679
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

soklapos karamelles sütemény, karamellréteges sütemény

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kildike
kildike Mon, 2013-03-25 13:35

Most találtam meg ezt a receptet, ezer éve keresem, anyukám sütött mindig ilyet... Köszi!

laraed
Edit / laraed Mon, 2013-03-25 21:06

Kedves Kildike ! Nagyon szívesen:) Örülök ,hogy rátaláltál :) Üdv Edit

Manolika
Manolika / Manolika Sat, 2012-02-25 19:36

Kedves Edit! Látom, hogy nem ma tetted fel az általam mostmegtalált receptet:)) Az a kérdésem, hogy a karamellréteg nem ázik bele idővel a tésztába? Ropogós marad?

laraed
Edit / laraed Sun, 2012-02-26 09:17

Kedves Manolika ! Megmondom őszintén, hogy nem is emlékszem , hogy " másnaposan" ropog - e benne a karamell vagy sem :)) Az biztos , hogy először ropogós lesz benne :)) Viszont amikor először csináltam arra emlékszem , hogy " másnaposan" :)) sokkal jobban összeértek az ízek és nekem sokkal finomabb volt . Próbáld ki nyugodtan , nem fogsz benne csalódni:)) Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-26 21:48

Nagyon finom lett ez a süti. Igaz nem egy fogyókúrás , de ha nem visszük túlzásba az evést akkor nincs gond.:))

laraed
Edit / laraed Sun, 2011-02-27 00:15

Igen igazad van , nem egy fogyókúrás darab az biztos, de imádni való :))) Aki fogyózik annak csak 1 szelet jár:)) Ha kibírja ,hogy csak annyit eszik belőle :)) Örülök , hogy ízlett, és sikerült. Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-03 10:30

Szia!
Lehet buta kérdés,de a fehérjehabot nem kell kicsit rásütni?Ahogy a habos meggyesnél?
Köszi a választ.

laraed
Edit / laraed Sun, 2010-10-03 13:28

Kedves Látogató ! Semelyik kérdés nem buta ! :)) Úgy tanul az ember, vagy annak lánya ha kérdez:)) Nem kell mert ezt gőz felett vered fel és akkor elméletileg már hőkezelt , meg gyakorlatilag is :))) Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-10-20 10:45

Mégis buta kérdés volt!Köszönöm válaszod!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-08-13 21:06

Edit!Próbálgatom, próbálgatom.Ha sikerül, boldog vagyok, és most a gyerekeim mellett ez a második legfontosabb dolog, learatom a kertem zöldségeit és gyümölcseit, boltozok tejtermék és hús ügyben, aztán alkotok.Persze, nem minden kerül fel, mert már megcsináltátok.De azért van még új a tarsolyomban!!!Köszi a biztatást!!Éva

laraed
Edit / laraed Fri, 2010-08-13 17:31

Biztosan mindig egyre jobb leszel ! Ha meg nem kit érdekel?? Ez nem fotópályázat !! Fincsi legyen és kész:)))))Üdv Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-08-13 17:13

Edit!Csúcs vagy, köszi, hogy feldobtad a hangulatomat!!!!!Akkor csak sütögetek és főzögetek,van remény, hátha javulok.Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-08-12 19:45

Edit!Ez gyönyörű!Nekem miért nem sikerül ilyen szépre?Finomakat csinálok, de nem merném mindet lefényképezni, mert még nem vagyok gyakorlott.Mikor jön ez össze nekem?!Csodás, kipróbálom!Köszi!Éva-Anyóca

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-08-12 21:09

Kedves Éva ! Ne csüggedj ! A Tied is jóóóóó !!Én is úgy látom , hogy a másé szebb mint az enyém. De ezek szerint én sem jól látom:))))) Fényképezd nyugodtan és ha nem tetszik írd oda , hogy RONDA , DE FINOM !!! És az a lényeg , hogy finom legyen :))) Puszi Edit

uborkafa
uborkafa Thu, 2010-08-12 13:47

Kedves Edit!

Ez igen! Nagyon szép, és biztosan isteni sütit töltöttél fel. Köszönet érte

Üdvözlettel

uborkafa

laraed
Edit / laraed Thu, 2010-08-12 14:51

Kedves Uborkafa ! Nagyon szívesen tettem és remélem, hogy sokaknak ízleni is fog. Amily szép olyan finom is. Mondjuk én szeretem a ronda , de finom dolgokat is.:)))))) Próbáld ki nem fogsz benne csalódni. Üdv Edit

501
tojás 9 db
cukor 9 ek
finomliszt 6 evőkanál
dió 10 dkg
1 csipet
cukor 10 ek
tojássárgája 3 db
finomliszt 2 evőkanál
tej 3 dl
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
tojásfehérje 3 db
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 kk