Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamelles húsvéti tojás

Karamelles húsvéti tojás
Karamelles húsvéti tojás
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, látványos édesség a húsvéti asztalra. Különleges csemege, mivel a kehely is fogyasztható!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nemcsak rummal, hanem másfajta finom likőrrel is készíthető. A tejszín és a piskótatallérok mennyisége a csokitojások nagyságától függ.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokoládétojásokat éles késsel kettévágjuk. A piskótatallérokat meglocsoljuk rummal.
  2. A cukrot egy lábaskában borostyán színűre olvasztjuk.
  3. A rumos piskótatallérokat belemártjuk a karamellbe. Ezután a domború felükkel lefelé fordítva beletesszük a fél csokitojásokba. A maradék karamellt ráönthetjük a tallérok tetejére, vigyázva, hogy ne érjen a csokihoz, mert megolvad.
  4. A tejszínt habbá verjük, és habzsákba tesszük, majd ezzel befedjük-díszítjük a csokitojásokat.
  5. Csokidarával vagy más dekor cukorral díszítjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 192
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
388 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínes karamelles csokitojás, rumos piskótás-karamellkrémes csokitojás, húsvéti csokitojás

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

481
csokoládé 15 dkg
piskótatallér 20 db
cukor 10 dkg
rum 0.3 dl
növényi tejszín 1 dl
csokoládédara 2 teáskanál