Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellizált almás-pudingos lepény

Karamellizált almás-pudingos lepény
Karamellizált almás-pudingos lepény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ritkán sütök almás süteményt, de ez olyan jól sikerült, hogy nem lesz többet mellőzve az alma a receptekből.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A karamellizált almához

A pudinghoz

ajánlat

Mindenkinek. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban alaposan összedolgozzuk. Majd fóliával letakarjuk, és hűtőben hagyjuk pihenni 1 órát.
  2. A pudingot megfőzzük. Az almát megmossuk, megpucoljuk és felszeleteljük
  3. Egy lábasba tesszük a vajat, mikor átmelegedett hozzáadjuk a 4 ek cukrot és a felszeletelt almát. 15 percig összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Ha letelt az idő, akkor kivesszük a tésztát. A felét kinyújtjuk, majd egy kivajazott, kilisztezett formába rakjuk.
  5. Erre rákenjük a vaníliapudingot, majd az almát. A tészta megmaradt felét kinyújtjuk, és rárakjuk. 1 tojást felverünk, és megkenjük a tészta tetejét.
  6. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x32x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 268
elküldve: 6
receptkönyvben: 123
elkészítve: 1/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Klarixa

Mióta szakács: 2012.04.29.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pudingos almás pite, almás pite, karamellizált almával töltött pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

igazcsilla
igazcsilla Sat, 2012-11-10 17:53

Megsütöttem, nagyon finom. Annyit változtattam, hogy teljes kiőrlésű búzalisztet és lisztet használtam fele-fele arányban. Az almához kis citromlevet és fahéjat is raktam. A rétegezésbe egy kis durvára darabolt diót.
Köszi a receptet, elmentettem. :)

klarixa
Klarixa / klarixa Sun, 2012-11-11 08:11

Kedves Igazcsilla. Örülök, hogy ízlett. :) Nagyon sok féleképpen lehet ízesíteni. Majd én is kipróbálom dióval is. :) Szép napot neked. :)

704
finomliszt 30 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
vaj 10 dkg
tejföl 1 dl
cukor 4 ek
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
alma 1 kg
cukor 150 g
vaj 80 g
tej 0.5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak