Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellizált ananász narancskrémmel

Karamellizált ananász narancskrémmel
Karamellizált ananász narancskrémmel
60 perc / előkészület: 35 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami nagyon könnyű és gyors édességet szerettem volna, és az egyik áruházban találtam egy hasonló receptet, de én a saját számíze és kedvem szerint megváltoztattam. NEM BÁNTAM MEG!!!!

A  friss gyümölcs sokkal ízletesebb, és nem olyan cukros, mintha konzervből csinálja az ember.

Pillanatok alatt elfogyott a családban, és biztos vagyok benne, hogy nemsokára ismét  csinálom.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki a friss narancsot, ananászt szereti, és a pudingot sem veti meg.:D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ananászt meghámozzuk, a belsejéből a kemény részt kivágjuk, és szeleteljük (kb. 1 cm vastag szeletekre), félköríves szeletek lesznek.
  2. A narancsokat félbevágjuk, és a levét kifacsarjuk. 1 db narancs héját is a lébe reszeljük. (A héjából csíkokat vágunk, ez lesz a díszítés a végén.)
  3. A mandulaszeleteket mikróban pirítjuk meg (kb. 1 perc).
  4. A vaníliás pudingporokat 1 evőkanál kristálycukorral és a hideg  tejjel simára keverjük egy tálkában.
  5. Teflon serpenyőben a 2 evőkanál cukrot megpirítjuk. Amikor aranysárga lesz a cukor, rátesszük az ananászszeleteket, és lassú tűzön karamellizáljuk mindkét oldalukon.
  6. Ha elkészültek, 4-5  kehelybe tesszük őket, egyenletesen elosztva (1-1 darabot tegyünk félre, hogy a krém tetejére is jusson, így mutatósabb lesz, ha kiáll a krémből).
  7. A narancsok kifacsart levét és a narancshéjat a megmaradt karamellra öntjük, majd felforraljuk.
  8. Végül beleöntjük a pudingporral elkevert tejet, és sűrűsödésig főzzük. Krémes állagúra kell főzni.
  9. A krémet az ananászdarabokra öntjük, a tetejébe beleszúrkáljuk a különtett ananászdarabokat is, és narancshéjjal, valamint citromfű levéllel díszítjük. Az utóbbi el is maradhat.
  10. Csak tálalás előtt(!) pirított mandulaszeletekkel is megszórhatjuk. (Azért csak tálalás előtt, mert egyébként megszívja magát a mandulaszelet, és nem lesz ropogós.) Jó étvágyat kívánok hozzá!:)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 389
elküldve: 1
receptkönyvben: 120
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

tamil

Mióta szakács: 2011.12.31.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ananászos puding, narancsos pudingkrém ananásszal, narancskrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

374
ananász 1 db
cukor 3 ek
narancs 3 db
vaníliás pudingpor 2 csomag
tej 4 dl
mandulapehely 5 dkg