Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellizált hagymás csirkemáj

Karamellizált hagymás csirkemáj
Karamellizált hagymás csirkemáj
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis újdonságot kellett kitalálni a csirkemájhoz. A neten keresgélve találtam ezt a receptet. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tetszés szerint bármilyen köret illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat megmossuk, kettőbe vágjuk, (szűrőben) jól lecsepegtetjük, és még papírtörlőn le is itatjuk a nedvességet.
  2. A hagymát karikára vágjuk, és egy serpenyőben vagy wokban 2 ek olajon a sóval, borssal és a cukorral közepes tűznél kevergetve karamellizáljuk, kb.15 perc. Egy tálba borítjuk, amiben tálalni fogjuk, melegen tartjuk.
  3. A serpenyőben a másik 2 ek olajon erős tűzön a májat 2-3 perc alatt megsütjük. Kívül kifehéredik, de belül rózsaszínűnek kell lenni. (Ha túl soká sütjük, nem lesz puha, szaftos, hanem száraz, kemény belül.) 
  4. Most sózzuk, borsozzuk, és ráborítjuk a hagyma tetejére.
  5. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, és ráöntjük a bort, ami felfogja hozni az összes lesült zsiradékot a serpenyő aljából, hiszen abban vannak a legjobb ízek. Ezt ráöntjük a májas hagyma tetejére, és megszórjuk vágott petrezselyemmel.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 763
elküldve: 0
receptkönyvben: 108
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karamellizált hagymás csirkemáj madeira borral, sült máj hagymával, hagymás csirkemáj

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tynki
Tynki / Tynki Fri, 2015-04-24 17:05

Mesés ízt adott a madeira-a titok ebben és a hozzáadott cukorban van! Egy általam nagyrabecsült szakács tanitott erre a cukor trükkre -kb 30 éve. Finom omlós lesz, így a máj és a gyerekek is hajlandóak megenni.

302
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 3 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
csirkemáj 60 dkg
fehérbor 1 dl
petrezselyem 1 csokor