Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellizált levesgyöngy

Karamellizált levesgyöngy
Karamellizált levesgyöngy
6 perc / előkészület: 1 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A blogomban gesztenyekrémleveshez habgaluska helyett ajánlottam. Rágcsálni is finom. Ez kb. két tányérra való. Értelemszerűen lehet felszorozni a hozzávalókat.

hozzávalók / 2 adag

Cukor pirítása

Karamellizálás

Levesgyöngy elkeverése

ajánlat

Édes krémlevesekhez illik. (borkrém, gesztenyekrém)

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

Cukor pirítása

  1. A cukrot (ez egy evőkanálnyi) egy lábasban kis lángon barnára pirítjuk. Vigyázzunk, hogy meg ne égjen!

Karamellizálás

  1. A pirított cukrot felengedjük tejjel.
  2. Addig főzzük, amíg a cukor megolvad, és besűrűsödik a massza. Selymesnek kell lennie.

Levesgyöngy elkeverése

  1. Belekeverjük a levesgyöngyöt. Nem kell tovább főzni.
  2. Tányéron vagy deszkán megszárítjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 918
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

korsócska

Mióta szakács: 2015.05.21.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes levesgyöngy, karamellás levesbetét

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

168
cukor 2 dkg
tej 0.5 dl
levesgyöngy 4 dkg