Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellizált mézes-mustáros csirkecsíkok

Karamellizált mézes-mustáros csirkecsíkok
Karamellizált mézes-mustáros csirkecsíkok
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már korábban készítettem hasonló ízesítésű finomságot. A nagy sikerre való tekintettel most ismét hasonló került az asztalra, de kicsit más az elkészítési technikája. A pikáns ízek kedvelőinek mindenképpen megéri kipróbálni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaposan megtisztított csirkét vékony csíkokra vágjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni.
  2. A mézet, a mustárt és az olajat egy tálkában összekeverjük, majd beleforgatjuk a husikat.
  3. Kb. 1 órára a hűtőbe rakjuk pácolódni.
  4. Egy magasabb falú serpenyőt készítünk.
  5. A mézes-mustáros pácban lévő csirkét meghintjük sóval, borssal.
  6. A serpenyőben közepes vagy picit nagyobb lángon addig pirítjuk, néha-néha megkavarva, míg a szósz egészen rá nem pirul a husira. Mérsékeljük a lángot, és addig sütjük, míg a méz világos barnára karamellizálódik a csirkén.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 64 731
elküldve: 8
receptkönyvben: 520
elkészítve: 64/64
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes-mustáros csirke, csirkemell csíkok mézes-mustáros mártásban, mézes-mustáros szószos csirkemell

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

403
csirkemell filé 100 dkg
méz 5 ek
mustár 3 ek
napraforgó olaj 1 ek
1 kávéskanál
fekete bors 0.5 kávéskanál