Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellizált tavaszi zöldségek

Karamellizált tavaszi zöldségek
Karamellizált tavaszi zöldségek
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemes édes-savanykás karamellmáz, friss tavaszi zöldségekkel. :) Már alig vártam, hogy az első borsóhüvelyeket levadászhassam, és elkészíthessem ezt a köretet. (Fontos, hogy tényleg zsenge cukorborsót használjunk, ennek a termésfalán nincs kemény belső hártya, ezért hüvelyestől fogyasztható.)

A karamellt ízesíthetjük rozmaringgal, kakukkfűvel, fokhagymával.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Remekül illik natúr sültekhez, grillezett és párolt húsokhoz. Én most sült csirkecomb mellé tálaltam burgonyapürével.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A borsóhüvelyekről levágjuk a kocsányt. A sárgarépát 3-4 mm vastag karikákra, a hagymákat cikkekre, a paprikát pedig 3x3 cm-es kockákra vágjuk.
  2. A borsót és a sárgarépát egy kis sóval ízesített forró vízben 5 perc alatt előfőzzük. Ha kész, alaposan lecsepegtetjük.
  3. Közben egy magasabb falú teflon serpenyőben közepes lángon elkezdjük olvasztani a cukrot. Mikor már karamellszerű, óvatosan felöntjük a forró vízzel és a borecettel. Nagyon vigyázzunk, nehogy leforrázzuk magunkat a forró cukorral.
  4. 2-3 perc elteltével feloldódik a karamell a folyadékban, és gyöngyözve forrni kezd a máz. Ekkor beletesszük a hagymcikkeket, és 5 percig pároljuk.
  5. Hozzáadjuk a paprikát, újabb 5 percig pároljuk a zöldségeket, majd következik a répa és a cukorborsó. Ha ezek is belekerültek a mázba, óvatosan átforgatjuk a zöldségeket, majd ismét 5 percnyi párolás után elkészül a karamellizált tavaszi zöldségköretünk. Még forrón ízesítjük citromlével, mivel meglehetősen édesek lesznek a zöldségek a mázban, kell egy kis ellensúly.
  6. Tálalás előtt meghintjük egy csipet sóval és frissen őrölt borssal.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 892
elküldve: 0
receptkönyvben: 164
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tavaszi zöldségek karamellmázban, karamellizált zöldségek, tavaszi zöldségek karamellizálva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

302
sárgarépa 2 db
főzőhagyma 2 nagy fej
lila hagyma 4 kis fej
piros kaliforniai paprika 0.5 db
cukorborsó 10 dkg
cukor 7 dkg
fehérborecet 0.5 dl
víz 1.25 dl
1 csipet
citromlé 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint