Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellkrémes hólabda

Karamellkrémes hólabda
Karamellkrémes hólabda
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha már hólabda, mért ne legyen isteni karamellkrémmel!!! A puha, isteni krémes labdába mikor az ember beleharap....nem a fájdalomtól fog csillagokat látni.... :-))))

hozzávalók / 5 adag

tészta

karamellkrém

ajánlat

A karamell-pudingport liszttel is pótolhatjuk!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 5 tojássárgáját a cukorral, a forró vízzel alaposan kikeverjük (géppel könnyebb). Hozzáadjuk a kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a habbá vert fehérjét is.
  2. Sütőpapírral bélelt, kb. 35x22 cm-es tepsibe borítjuk, és előmelegített sütőben először magasabb, 210 fokos, majd kissé lecsökkentett hőmérsékleten megsütjük. Végezhetünk tűpróbát. Kihűtjük
  3. Egy csapott evőkanál karamell-pudingport 2-3 kanál tejjel, 3 tojássárgájával simára keverünk. 3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és a maradék tejjel feleresztve főzni kezdjük. Mikor már majd nem forró, beleöntjük a tojássárgás tejet, és gyenge tűzön besűrítjük.
  4. Mikor épp, hogy langyosra hűlt a krém, hozzáadjuk a vajat, amivel simára keverjük.
  5. Elkészítjük a labdákat. Miután kihűlt a tészta, kiszaggatjuk (5-7 cm-es formával), és félbevágjuk a korongokat.
  6. A félbevágott sütiket megkenjük a krémmel, tetejét, oldalát is bekenjük, majd a kókuszreszelékben megforgatjuk .Jó étvágyat!!
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x22 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 261
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
760 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hólabda karamell krémmel,krémes süti,karamellás süti,hólabda,puha süti,labda süti,karamell krémes süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

750
tojás 5 db
cukor 20 dkg
víz 3 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
finomliszt 18 dkg
sütőpor 1 teáskanál
kókuszreszelék 10 dkg
cukor 3 ek
karamellás pudingpor 2 ek
tej 3 dl
tojássárgája 3 db
vaj 10 dkg