Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellöntetes gyümölcsös tejbegrízfelfújt

Karamellöntetes gyümölcsös tejbegrízfelfújt
Karamellöntetes gyümölcsös tejbegrízfelfújt
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer régen egy étterremben ettünk tejbegrízt karamellöntettel. Most eszünkbe jutott, és persze kicsit csavarni akartam az egyszerű tejbegríz dolgon. Szétnézek itt, gondoltam, és megtetszett egy recept. Megnéztem. Már félve írom le, hogy Salamon Csilla receptje volt: Tepsis gyümölcsös tejbegríz. Hát ezután szabadon hoztam össze ezt a gyors édességet vasárnap este 7-kor.

hozzávalók / 4 adag

A felfújthoz

A karamellöntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk csipet sóval, mikor majdnem forr, akkor beletesszük a vaníliás cukrot és 5 ek. cukrot, a grízt, és megfőzzük tejbegríznek. Mikor kész, lehúzzuk a tűzról. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a margarinnal és 1 ek. cukorral. A fehérjéket 1 ek cukorral kemány habbá verjük, és a még meleg grízhez keverjük, először a sárgát, aztán a fehérjét, és kivajazott tepsibe öntjük.
  3. A tetejére barackot és szilvát rakunk, a tepsit a sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük, míg meg nem pirul a teteje.
  4. Míg sül a gríz, addig elkészítjük a karamellöntetet. A cukrot lassú tűzön megolvasztjuk, és középbarnára karamellizáljuk (célszerű kézi habverőt használni).
  5. Ekkor lehúzzuk a tűzről, 1 percet hagyjuk hűlni, ezután hozzákeverjük a margarint és a tejszínt. Visszatesszük a tűzre, és lassan felfőzzük. Akkor jó, ha a karamell teljesen elolvadt benne.  Hűlés közben célszerű nagyon gyakran kevergetni, hogy ne húzzon bőrt a teteje. Ahogy hűl, úgy fog sűrűsödni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30*20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 167
elküldve: 4
receptkönyvben: 60
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

grízfelfújt karamellöntettel, gyümölcsös tejbegrízfelfújt, karamellás tejbegríz tepsiben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

854
tej 1 l
búzadara 130 g
margarin 5 dkg
1 csipet
tojás 2 db
cukor 7 ek
vaníliás cukor 1 csomag
őszibarack 3 közepes db
vaj 1 ek
cukor 10 dkg
margarin 5 dkg
habtejszín 2 dl