Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamelltorta

Karamelltorta
Karamelltorta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik barátnőmtől kaptam a receptet. Bátyám születésnapjára készítettem el. Mintha cukrászdából rendeltük volna. Isteni finom és mutatós sütemény. Könnyebb elkészíteni, mint amilyennek első pillantásra tűnik.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

A tetejére a maradék tejkaramella helyett lehet szórni apróra vágott diót, mogyoró, mandulát. Én olvasztott csokoládéval is lecsurgattam.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint kikeverjük 10 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval.
  2. Beledolgozzuk a tojásokat, a csokoládés pudingporral és a sütőporral elvegyített lisztet, majd a rumot/rumaromát.
  3. Beleforgatunk 10 dkg tortadarát, és a masszát margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett kapcsos tortaformába simítjuk.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A karamell pudingport a tejjel és 2 ek cukorral a szokott módon elkészítjük.
  6. A megolvasztott bevonót csíkokban a kihűlt tortalapra csorgatjuk.
  7. A tejszínt felverjük a maradék cukorral és a habfixálóval, majd elkeverjük a kihűlt pudinggal és a felkockázott tejkaramellák 2/3-ával.
  8. A krémmel megkent tortalapot megszórjuk a maradék tejkaramellával és tortadarával, majd hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 175°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 19 037
elküldve: 6
receptkönyvben: 146
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Holb Angéla

Mióta szakács: 2011.03.23.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tejkaramellás torta, tejszínes-pudingos torta tejkaramellával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofesz82
zsofesz82 Sat, 2013-01-05 11:07

Szia!Azt szeretném kérdezni,hogy szét lehet vágni a lapot,nem?,és ha tortabevonót csorgatol rá,arra megy a krém,akkor minek a bevonó?A képeden nem így látszik.Jó lenne kipróbálni,válaszodat köszönöm...

HAngéla
Holb Angéla / HAngéla Sat, 2013-01-05 18:21

Szia!
Olyan vékony lesz a kisült tortalap,h nem fogod tudni kettévágni.
Az eredeti recept azt írja,h a tortalapra kell a bevonót csurgatni,nem pedig a krémre,de én esztétikusabbnak találtam úgy,hogy a krémre csurgatom. Mi imádjuk a csokoládét,ezért a tortalapot is lecsokiztuk,de ez a lépés nyugodtan kihagyható (nem fog rontani a látványon).
Remélem kipróbálod ezt a finomságot és nem fogsz benne csalódni!
Angéla

zsofesz82
zsofesz82 Sat, 2013-01-05 21:33

Köszönöm a válaszod Angéla,még annyit kérdeznék,hogy ha vékony a lap,akkor értelemszerűen a krémtől lesz magas,vagy nem annyira,mint egy átlagos torta?Köszi

HAngéla
Holb Angéla / HAngéla Mon, 2013-01-07 10:59

Ahhoz vékony a lap hogy kettévágd, ráadásul vágás közben morzsolódik egy kicsit. Nagyjából 3-4 cm vastag a tészta és 4-5 cm- vastag a krém. Nézd meg a profilképemet, pont egy karamelltorta szelet van rajta. Írj bártan ha valami még mindig nem világos,igyekszek segíteni.

HAngéla
Holb Angéla / HAngéla Sun, 2012-02-26 22:54

Kedves Orsi!
A tésztaréteg nagyjából megegyezik a krém vastagságával, max egy picit vékonyabb. A piskótát nem vágom ketté. A piskótára az olvasztott csokit vagy tortabevonót csurgatom. Erre kerül a krém. A tejkaramella darabok nem olvadnak szét a habban. Remélem így már minden világos és megpróbálod elkészíteni ezt a fincsi tortát!
Üdv: Angéla

Orsi1981
Orsi1981 Wed, 2012-02-15 11:16

Szia Angéla!
Nem teljesen értem/látom, hogy hogy is áll ez a torta. Végülis vékony tésztaréteget és vastag krémréteget kell elképzelni? Nem is vágot szét a piskótát? A tejkaramella darabok megmaradnak a krémben? Olvasztott csokit raksz a krém alá?
Előre is köszi.
Orsi

Zanett
Zanett Mon, 2011-05-30 14:52

Szia!

Köszönjük a receptet! Hétvégén szülinapra megsütöttem, és mindenkinek nagyon ízlett:)

HAngéla
Holb Angéla / HAngéla Sat, 2011-04-23 20:19

Kedves Éva-Anyóca!
Aki megcsinálja ezt a sütit, biztosan nem fogja megbánni. Sok sikert kívánok hozzá!
Kellemes húsvéti ünnepeket!
Angéla

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-04-23 15:48

Kedves Angéla!
Nagyon ígéretes:-)))
Kellemes ünnepeket és sok locsolkodót kívánok:-))
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

543
margarin 12 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 3 db
csokoládés pudingpor 1 tasak
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 tk
rum 3 ek
csokoládédara 12 dkg
margarin 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
karamellás pudingpor 1 tasak
tej 4 dl
cukor 2 ek
tortabevonó 5 dkg
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
tejkaramella 18 db