Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kardamomos-datolyás biscotti

Kardamomos-datolyás biscotti
Kardamomos-datolyás biscotti
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem ezeket a kemény, kávéba mártogatós kekszeket. Ez volt a következő kísérlet :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy 30×40 cm-es tepsit.

  2. Az első 4 hozzávalót összevegyítjük, a datolyát elnegyedeljük.

  3. A vajat, a cukrot, a narancshéjat és a bort robotgéppel összedolgozzuk. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a lisztes keverék felét, a másik felét és a datolyát ezután fakanállal, lazán beleforgatjuk. 

  4. A tésztából 3 db egyforma, kb. 4 cm széles hurkát formázunk, átemeljük a tepsire és tetejüket 1 cm-enként beirdaljuk. 25 percig sütjük, majd 30 percig hűlni hagyjuk. 

  5. Ha kihűlt, a vágások mentén felszeleteljük, és visszafektetjük őket a tepsire. Oldalanként 10-10 percig sütjük, tepsistül rácsra tesszük és teljesen kihűtjük.

  6. Jól záródó fémdobozban 1 hónapig eláll.


 

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 895
elküldve: 2
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Yoffi

Mióta szakács: 2012.07.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

datolyás keksz, fűszeres keksz, vajas keksz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yoffi01
Yoffi / yoffi01 Tue, 2012-10-30 23:48

Örülök, remélem sikere lesz majd a sütinek! Elég kemény süti, olyan teába, kakaóba, kávéba mártogatós fajta! :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-10-31 00:05

Köszönöm.:-O
Itthon azzal szokták inni-enni együtt a férjem és a gyerekeim is, már lassan én is megszoktam, úgyhogy az információt köszönöm.
Éva-Anyóca

894
finomliszt 40 dkg
kardamom 0.75 tk
sütőpor 1.5 tk
1 csipet
datolya 10 dkg
vaj 10 dkg
cukor 25 dkg
narancshéj 0.5 narancsból nyert
fehérbor 45 ml
tojás 2 db