Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kardamomos kukoricás muffin

Kardamomos kukoricás muffin
Kardamomos kukoricás muffin
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem könnyű volt, mert megvolt a polentám. Akkor jutott eszembe, hogy valaha olvastam egy ilyesmi receptet. Nagyon szeretem a kukoricát, még jobban a kardamomot, szóval nekem találták ki ezt a receptet. Addig kutakodtam a számítógépben, hogy megtaláltam. Kicsit átalakítottam, és már sült is a sütőben. Legközelebb dupla adagot készítek, mert annyira szerette mindenki, akit megkínáltam vele.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját a cukorral és a narancslével, az olvasztott vajjal, a kihűlt polentával elkeverjük.
  3. Belekeverjük a fűszereket és a sütőporral és szódabikarbonával elkevert lisztet.
  4. Legvégül két adagban beleforgatjuk a fehérjehabot is, és szilikon muffinformába adagoljuk.
  5. 180 oC-ra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x2 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 298
elküldve: 1
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kukoricadarás muffin, narancsos muffin, polentás muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

330
kukoricadara 200 g
narancs 1 közepes db
vaj 5 dkg
tojás 2 db
finomliszt 12 dkg
cukor 5 dkg
vanília kivonat 1 teáskanál
kardamom 0.5 teáskanál
cointreau 2 ek
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1 kk