Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kardamomos-tonkababos panna cotta karamellszósszal

Kardamomos-tonkababos panna cotta karamellszósszal
Kardamomos-tonkababos panna cotta karamellszósszal
22 perc / előkészület: 20 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz klasszikus kardamommal és tonkababbal ízesítve, és finom fenyőmagos karamellszósszal leöntve, egy álom finom desszert. Tonkabab helyett ízesíthetjük a panna cottát kb. 30 g kávébabbal is.

hozzávalók / 4 adag

A panna cottához:

A fenyőmagos karamellszószhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A panna cottához a kardamomt mozsárban durvára morzsoljuk. A tonkababot lereszeljük.
  2. A tejszínt a tejjel, tonkababbal, kardamommal, sóval és a cukorral felfőzzük, kb. 1-2 percig főzzük, majd alacsony hőmérsékleten kb. 30 percet hagyjuk állni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  3. A meleg tejszínes keveréket sűrű szitán átszűrjük, majd hozzáadjuk a kicsavart zselatint, és felolvasztjuk benne.
  4. Hagyjuk hűlni. Elosztjuk 4 hideg vízzel kiöblített, kávés pohárba aljára, kb. 4-5 órára betesszük a hűtőbe.
  5. A karamellszószhoz a cukrot egy kis edényben karamellizáljuk, hozzákeverjük a vajat és a tejszínt, és alacsony hőmérsékleten melegítjük, míg a karamell felolvad. Félretesszük.
  6. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, majd a karamellszószhoz keverjük.
  7. A panna cottát tányérra borítjuk, és a karamellszósszal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 978
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1949 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz desszertkrém, Kardamomos-tonkababos panna cotta fenyőmagos karamellszósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

505
lapzselatin 5 db
habtejszín 300 ml
tej 200 ml
zöld kardamom 2 db
tonkabab 1 db
cukor 30 g
1 csipet
cukor 80 g
vaj 20 g
habtejszín 100 ml
fenyőmag 20 g