Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiol párizsi bundában

Karfiol párizsi bundában
Karfiol párizsi bundában
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karfiolt nagyon szeretem, a  bő olajban sült dolgokat a párom szereti. Viszont utálok a panírozással bajlódni. Ennyi.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel, tartárral ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük. (én ennél az ételnél próbálom viszonylag nagyobb darabban hagyni)
  2. Mosás után egy szűrőtálba tesszük, és belengedjük együtt egy sós, lobogó vízzel teli lábosba. Így blansírozzuk maximum 5 percig. Persze kevésbé puccosan a lobogó vízbe is beledobálhatjuk a rózsákat, de az 5 perc legyen.
  3. A tojásokból, némi lisztből és kevéske vízből elkészítjük a masszát, amelybe a blansírozott, lecsöpögtetett, lisztbe forgatott rózsákat alaposan belemártjuk.
  4. Bő, forró olajban sütjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 14 003
elküldve: 1
receptkönyvben: 133
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Belvedere

Mióta szakács: 2011.10.02.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, szilveszter, újév, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

párizsi karfiol, karfiol morzsa nélküli bundában, rántott karfiol

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

810
karfiol 1 nagy fej
finomliszt 20 dkg
tojás 2 db
víz 2 evőkanál
1 teáskanál
napraforgó olaj 3 dl
petrezselyem 1 teáskanál