Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiol tócsni chia maggal

Karfiol tócsni chia maggal
Karfiol tócsni chia maggal
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Liszt nélkül, sütőben készítem. Nagyon finom egy szelet natúr hús mellé, akár köretnek is.

hozzávalók / 3 adag

tócsni

paradicsom

tálalás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük a karfiolt, a felvert tojásokat, a parmezánt, az összezúzott fokhagymát és a chia magot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fél óráig állni hagyjuk.
  2. Közben a sütőt bemelegítjük 180 fokra (légkeverés). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megkenjük olívaolajjal. Beleöntjük a masszát, és egy evőkanál hátával jól lenyomkodjuk.
  3. A koktélparadicsomot egy tűzálló tálba tesszük, megszurkáljuk egy hegyes késsel, meglocsoljuk olívaolajjal.
  4. Az előmelegített sütőben egyszerre megsütjük a tócsnit és a paradicsomot is. Tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x25 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 322
elküldve: 0
receptkönyvben: 145
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Cecil

Mióta szakács: 2015.06.09.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiol tócsni paradicsommal, chia magos tócsni, sütőben sült tócsni

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

240
karfiol 60 dkg
tojás 2 db
parmezán sajt 3 dkg
fokhagyma 1 gerezd
chiamag 1.5 ek
petrezselyem 3 szál
bors 0 ízlés szerint
1 teáskanál
olívaolaj 1 ek
olívaolaj 2 ek
koktélparadicsom 12 db
tejföl 3 ek