Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolbundában sült csirkemell

Karfiolbundában sült csirkemell
Karfiolbundában sült csirkemell
75 perc / előkészület: 25 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár a babona azt mondja, hogy nem lehet újév napján csirkét fogyasztani, mert elkaparja a szerencsénket. Én nem vagyok babonás, ezért is, és azért is, mert nagyon szeretjük, nálunk ez volt az újévi ebéd.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük (vigyázva, hogy ne essen szét), és leszűrjük.
  2. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük, meghintjük fokhagymaporral, aláöntjük a vizet, és fóliával letakarva sütjük.
  3. A főzőtejszínt kikeverjük a tejföllel és a tojással. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát a zöldjével együtt, a reszelt sajtot, és ízlés szerint sózzuk.
  4. A húst kivesszük, elosztjuk rajta a karfiolt, a tejfölös keverékkel leöntjük, alufóliával letakarva visszatesszük sülni kb. 20 percig.
  5. A fólia eltávolítása után megszórjuk napraforgómaggal, és további 10 percig még sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 481
elküldve: 2
receptkönyvben: 76
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiollal rakott csirkemell, tejfölös-tejszínes rakott csirkemell karfiollal, karfiolos rakott csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

553
karfiol 1 közepes db
csirkemell filé 80 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
fokhagymapor 1 teáskanál
víz 0.5 dl
főzőtejszín 2 dl
tejföl 2 ek
tojás 1 db
újhagyma 3 közepes db
füstölt sajt 10 dkg
napraforgómag 2 ek