Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolfasírt

Karfiolfasírt
Karfiolfasírt
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a rántott karfiolt, de túlságosan macerás a panírozása, ezért kitaláltam egy egyszerűbb elkészítési módot. Igaz, így egy kissé másabb az íze, de így is finom.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük.
  2. Ha megpuhult, leszűrjük, és burgonyatörővel összetörjük.
  3. Hozzáadjuk ízlés szerint a sót, borsot, ételízesítőt, a tojásokat és a vízbe áztatott, kinyomkodott kenyeret.
  4. Összedolgozzuk, ha túl lágy a massza, zsemlemorzsával javíthatunk az állagán.
  5. Kevés olajat hevítünk, és evőkanállal a serpenyőbe halmozunk a masszából, kicsit a kanállal kör alakúra nyomkodjuk, és pirosra sütjük. Egy-egy adag után az olajat pótoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 27 564
elküldve: 4
receptkönyvben: 359
elkészítve: 4/11
Facebookon megjelent: -

szakács

fabine

Mióta szakács: 2011.01.06.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

petrezselymes karfiolfasírt, vagdalt karfiolból, olajban sült karfiolpogácsák

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

qwertz
qwertz / qwertz Mon, 2014-06-30 13:18

Maradék főtt karfiolból készítettem el, kenyér helyett fele-fele zabkorpát és zsemlemorzsát tettem bele (morzsával indítottam, aztán eszembe jutottt hogy a korpával diétásabb lenne :)). Fokhagymás tejföllel nagyon finom és villámgyors ebéd volt, köszönöm!

cicu88
cicu88 Thu, 2011-11-10 00:21

Sziasztok!

Sajnos nem ehetek kenyeret, mivel tudnám helyettesíteni?

fabine
fabine / fabine Thu, 2011-11-17 20:13

Kedves cicu88!
Esetleg egy pár szem főtt, áttört krumplival el tudom képzelni, de mivel nem próbáltam, ez csak egy ötlet.
Üdv: Móni

felzseni
Félzseni / felzseni Sun, 2011-10-02 16:54

Szija, az ötelet nekem nagyon tetszett, ki is próbáltam, bár én 3főre csináltam, és a prézlit határozottan elbírta, máskor is elkészíttem, köszi :)

witch
witch / witch Mon, 2011-09-12 15:28

Nekem a muffin tepsiben valo sutes jutott eszembe, azt hiszem ugy fogom kiprobalni.:)

gyorgyi63
gyorgyi63 Mon, 2011-09-12 10:30

Lehet, hogy kedvet kapok a rántott karfiolhoz? Eddig a panírozás miatt hanyagoltam. :)

Köszi az ötletet, kipróbálom.

csato
csato Sun, 2011-09-11 18:45

Szia!

Nem erre a receptre akarok reagálni,hanem a r. karfiolra.Semmi macera nincs benne!Szedd rózsáira,sózd le,egy picit hagyd állni.Amíg "megizzad".
Tegyél egy zacskóba lisztet,dobáld bele,jól rázd össze.Verj fel a mennyiség függvényében 1-2-3 tojást pici sóval forgasd bele a lisztezett karfiolt,és dobáld át egy zsemlemorzsás zacskóba.Megrázod,és kész.Irány az olaj,vagy amibe akarod.Az első felét fedő alatt süsd egy ideig.Semmi macera és tökéletes lesz!Gomba ue.!És akkor nem kell a nagyokat rántani amik nem is olyan jók mint az aprók.
üdv Csató

400
karfiol 1 közepes fej
kenyér 2 szelet
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 dl