Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolfőzelék ahogy szépróza készíti

Karfiolfőzelék ahogy szépróza készíti
Karfiolfőzelék ahogy szépróza készíti
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tavasz beköszöntével rákattantunk a főzelékekre. Hol karalábé, hol karfiol, hol finomfőzelék. Csak sosem bírok annyit főzni, hogy ne fogyjon el 24 órán belül... Talán ez a mennyiség kitart pár napig...

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A tejszín nem feltétlen szükséges, csak épp volt 1 dl maradék, amit nem tudtam volna máshova elsütni. 

A képen a pirospaprika esztétikai célokat szolgál, de aki szereti, ne hagyja ki. Ez igaz a petrezselyemre is. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. A karfiolt pici rózsákra szedjük, szárát meghámozzuk, apróra vágjuk, megmossuk.

  2. Szokás szerint előkészíjtük: párolóedényben megpároljuk (én így tettem), előfőzzük vagy olajon pároljuk. Figyeljünk arra, hogy a szárnak több idő kell, ezért azt öt perccel előbb tegyük be. 

  3. Egy nagy fazékba tegyük a megpuhult karfiolt, szórjuk meg a liszttel, keverjük össze. 

  4. Öntsük fel a tejjel, és forraljuk fel, közben fűszerezzük, és tegyük bele a leveskockát is. (Vigyázzunk, hogy ne kapjon le.)

  5. Közben egy pohárban keverjük ki a tejfölt és a tejszínt. 

  6. Ha a főzelék felforrt, merjünk a levéből a tejfölre, keverjük el, majd folyamatos kevergetés mellett vékonyan csurgassuk vissza az egészet. 

  7. Forraljuk fel ismét. (Most is kevergessük néha, hogy ne kapjon le.)


  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 800
elküldve: 1
receptkönyvben: 292
elkészítve: 10/15
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejfölös karfiolfőzelék, főzelék karfiolból, tejszínes karfilolos főzelék

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

249
karfiol 2.5 kg
tej 1 l
tejföl 150 g
főzőtejszín 1 dl
finomliszt 4 evőkanál
fokhagyma 3 gerezd
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint