Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolkrémes csirkemell

Karfiolkrémes csirkemell
Karfiolkrémes csirkemell
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alaprecept a Dubarry sertés szelet. Mi inkább szárnyas pártiak vagyunk, ezért próbáltam ki a csirkemellel. A recept elkészítésén annyit változtattam, hogy én a besamelt hozzákevertem a karfiolhoz (amit egész kicsi rózsákra szedtem, vagy ha nagyobbakra sikeredtek, akkor picit összetörtem), mert így nem annyira intenzív az íze a karfiolnak, a válogatós gyerkőceim is megeszik. A tojásokat a besamel készítéséből kihagytam. Amivel még kissé feldobom az ízeket, az a füstölt sajt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell szeleteket nagyon enyhén kiverjük, sózzuk, borsozzuk.
  2. A karfiolt nagyon kicsi rózsáira szedjük, enyhén ételízesítős vízben megfőzzük.
  3. A lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a tejjel, ételízesítővel ízesítjük, majd folytonos keverés közben sűrűre főzzük.
  4. Amikor elkészült a besamel, belekeverjük a tejfölt, majd a leszűrt karfiolra öntjük. Összekeverjük, pici szerecsendióval ízesítjük, majd belekeverjük a reszelt trappista sajtot.
  5. A húst kevés olajon mindkét oldalán hirtelen megsütjük, de ne süssük túl!! Egy tepsibe vagy tűzálló tálra tesszük őket.
  6. A sűrű karfiolkrémet a hús szeletekre halmozzuk, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal.
  7. 200 fokon kb. 30 percig sütjük, majd a sajtot kissé rápirítjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 477
elküldve: 10
receptkönyvben: 684
elkészítve: 27/35
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-karfiolkrémes csirke, füstölt sajtos-karfiolos csirkemell, sajtos-besamelmártásos csirke

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lallie
Lallie Sun, 2014-02-02 18:05

Elkészítettem, isteni lett! Annyit módosítottam rajta, hogy kis tejföl helyett nagyot tettem bele, így még szaftosabb lett! :-)

era972
"Inom" / era972 Sun, 2014-02-02 22:17

Örülök, hogy nem okozott csalódást, köszönöm a visszajelzést! :) Era.

Timancs
Timancs Wed, 2013-01-09 10:40

Nagyon finom lehet!
Bár én, ha legalább 30 percet sül a sütőben a csirkemell, biztosan nem sütném elő, mert nagyon kiszárad! És ha a nyers husira kerül a krém, még magába is tudja szívni a besamelből a fincsi tejet, így az eredmény tutira egy szaftos, ízes csirkemell lesz!
Én biztosan el fogom készíteni!
Köszi az ötletet!

era972
"Inom" / era972 Wed, 2013-01-09 18:30

Szia Timancs! Köszönöm a hozzászólásod. Igazad van, s éppen ezért írtam,hogy hirtelen süssük és vigyázzunk,hogy ne süssük túl! Én épp csak addig "sütöm", amíg enyhén kifehéredik, de lehet,a Te ötleted is kipróbálom. Az igazat megvallva készítettem már el csirkecombbal is,úgy még szaftosabb!
Üdv:Era.

666
csirkemell filé 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
karfiol 60 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
tejföl 175 g
trappista sajt 15 dkg
füstölt sajt 15 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint