Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolkrémleves Erika konyhájából

Karfiolkrémleves Erika konyhájából
Karfiolkrémleves Erika konyhájából
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és egyszerű, ízekben gazdag hétköznapi vacsorának, vendégváró előételnek tökéletes. Egy kis chillivel is nyugodtan meg lehet bolondítani annak, aki szereti.

hozzávalók / 4 adag

Leves

Tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Közepes lángon felolvasztjuk a vajat, s hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát. Fedő alatt néhány percig pároljuk, odafigyelve rá, nehogy odaégjen. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vajat.
  2. Mikor a hagyma lágy és üveges, hozzáadjuk a karfiolt. Fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk alacsony lángon. Mikor már félig megpuhult a karfiol, hozzáadjuk az alaplevet, s felforraljuk. Ezután újból visszavesszük alacsony/közepes lángra és 10 percig hagyjuk főni.
  3. Mikor a karfiol már puha s megfőtt , hozzáöntjük a főzőtejszínt s levesszük a tűzről.
  4. Turmixgépbe öntjük vagy botmixerrel pürésítjük.
  5. Ezután a lábosba visszaöntjük, s közepes lángon pár percig még tovább főzzük, sóval, borssal ízesítjük.
  6. Szerecsendióval, tejföllel és/vagy kenyérkockával tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 2 623
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Erika.89

Mióta szakács: 2015.11.27.
2 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

crème du barry, tejszínes karfiolkrémleves, krémleves karfiolból

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

184
karfiol 1 nagy fej
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
csirke alaplé 850 ml
főzőtejszín 150 ml
vaj 2 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi
tejföl 0.5 dl