Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolkrémleves füstölthúscsíkokkal

Karfiolkrémleves füstölthúscsíkokkal
Karfiolkrémleves füstölthúscsíkokkal
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves nagy sláger nálunk, vendégségekkor is sokszor bevetem, de itthon is imádjuk. Férjem ki nem állhatja a karfiolt, én viszont nagyon szeretem. Ezt a levest, amit "A magyar konyha legjobb receptjei" c. könyvben találtam, azonban Ő is nagyon szereti, így sikerült kompromisszumra jutnunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, kitorzsázzuk, megmossuk, és rózsáira szedve 1 liter vízben, az erőleveskockával ízesítve, körülbelül 7 percig főzzük (forrástól számítva).
  2. Közben a füstölt húst hajszálvékony csíkokra vágjuk.
  3. A megfőtt karfiolt a levével, a tejjel, a tejföllel, a szerecsendióval és a citromlével simára turmixoljuk. (Elvileg félre lehet tenni néhány karfiolrózsát, hogy mégiscsak úszkáljon pár a levesben, de én nem szoktam, mert krémesítve sokkal finomabb.)
  4. A félretett rózsákat (ha vannak,) meg a margarint beledobjuk, a hajszálvékony csíkokra vágott nyelvvel ismét felforraljuk, s azonnal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 953
elküldve: 1
receptkönyvben: 75
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

karfiolleves nyelvcsíkokkal, karfiolkrémleves, krémleves karfiolból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

152
karfiol 50 dkg
leveskocka 1.5 db
tejföl 1 dl
tej 1 dl
szerecsendió 1 késhegynyi
citromlé 1 ek
vaj 2 dkg
sertésnyelv 5 dkg