Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolkrémleves pirított leveleivel

Karfiolkrémleves pirított leveleivel
Karfiolkrémleves pirított leveleivel
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem olyan régen tudtam meg, hogy a karfiol zöld levelei is ehetőek. Azt viszont csak most tapasztaltam, hogy nagyon-nagyon finomak is. A levesben ropogós kis falatkákként fogyasztva még egészsegesebbé teszik ezt a tápanyagokban gazdag fogást!

hozzávalók / 3 adag

A leveshez

A levesbetéthez

ajánlat

Aki nem fogyaszthat tejterméket, annak ajánlom sűrű kókusztejjel meglocsolni a krémlevest. Nagyon jól harmonizál a curryvel és a római köménnyel!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nagyobb karfiolrózsákról leválasztunk néhány kicsikét, és a nagyokkal együtt a tisztított negyedelt burgonyával a fűszeres, sós vízben puhára főzzük. Kuktában 10 perc alatt készül el.
  2. Közben a maréknyi levélkét felcsíkozzuk, pici sóval meghintjük, és a vajon megpirítjuk.
  3. Kiszedjük egy tányérra, a maradék vajon megpirítjuk a csicseriborsót a fűszerekkel megszórva.
  4. Az időközben megfőtt karfiolból kivesszük a kicsi darabokat a tálaláshoz, majd rádobjuk a petrezselyemszálat, és botmixerrel pürésítjük.
  5. Tálaljuk forrón a levest a karfioldarabkákkal, a pirított leveleivel és a fűszeres csicseriborsóval, valamint egy kis tejszínnel meglocsolva!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 012
elküldve: 3
receptkönyvben: 262
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
131 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves karfiolból, csicseriborsós karfiolkrémleves, karfiolleves karfiollevelekkel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

241
karfiol 0.5 közepes fej
burgonya 2 közepes db
víz 6 dl
ételízesítő 1 teáskanál
szerecsendió 0.5 tk
petrezselyem 1 szál
1 tk
főzőtejszín 4 ek
vaj 1 ek
csicseriborsó 10 dkg
római kömény 1 kávéskanál
curry por 1 kk
1 csipet