Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolkrémleves ropogós baconnel

Karfiolkrémleves ropogós baconnel
Karfiolkrémleves ropogós baconnel
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint csak úgy egy krémleves recept, ahogy mi szeretjük. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A Párom hidegen is szereti.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rózsáira szedett karfiolt feltesszük az alaplében főni. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Ezalatt a bacont felcsíkozzuk, majd saját zsírjában ropogósra sütjük, kiszedjük a szalonnát, majd a megmaradt zsiradékhoz hozzáadjuk az olívaolajat. Megsütjük rajta a kenyérkockákat.
  3. A tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel, majd a levesbe csurgatjuk. Botmixerrel pürésítjük, majd egyet forralunk rajta.
  4. A petrezselymet felaprítjuk, a kenyérkockákhoz adjuk. Tálaláskor megszórjuk a ropogós baconnel és a petrezselymes kenyérkockákkal.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 185
elküldve: 6
receptkönyvben: 200
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolkrémleves, tejszínes karfiolkrémleves, krémleves karfiolból pirított baconnal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gothdarky
Gothdarky Wed, 2015-05-20 18:20

Vajon miért én vagyok az első hozzászóló... !? ...pedig ez a recept aztán tökéletes!
(Állítom a "legbonyolultabb" része rózsáira szedni a karfiolt...)
Fejben tarthatók az alapanyagok,- tartalmas, és a krémlevesek közül is az egyik legfinomabb-féle. Már nem egyszer rukkoltam elő a vendégeimnek eme fogással, a párom meg egyenesen imádja...velem együtt! ;)
Köszönjük szépen! :)

362
karfiol 500 g
zöldség alaplé 1 l
bacon 100 g
főzőtejszín 2 dl
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
kenyér 4 szelet
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor