Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolkrémleves szárnyasgaluskával

Karfiolkrémleves szárnyasgaluskával
Karfiolkrémleves szárnyasgaluskával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szárnyasgaluska valami hihetelenül jól megy a krémlevesekhez, legyen az burgonyakrémleves vagy akár karfiolkrémleves. Bátran ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és alaposan megmossuk.
  2. Vaj és kevés olívaolaj keverékén megpároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát.
  3. Beletesszük a felkockázott burgonyát (mennyisége attól függ, hogy milyen sűrűségű krémlevest szeretnénk), és kicsit lepirítjuk (de vigyázzunk, nehogy színt kapjon), hozzáadjuk a karfolt, majd felöntjük az alaplével, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Sózzuk és borsozzuk.
  4. Közben elkészítjük levesbetétünket, a szárnyasgaluskát: ehhez a csirkemellet kétszer ledaráljuk, apránként adagolva hozzáadjuk a tejszínt, a tojást, a petrezselyemzöldet, a sót, és alaposan elkeverjük.
  5. Mikor a zöldségek már megpuhultak, botmixerrel pürésítjük, és újraforraljuk.
  6. A galuskákat kiskanállal a forrásban lévő leveshez adjuk, és 6-7 perc alatt készre főzzük. A leveshez adjuk a tejszínt, és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 180
elküldve: 3
receptkönyvben: 146
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

karfiolleves húsgaluskával, krémleves galuska betéttel, karfiolos leves csirkegaluskával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szepandi3
szepandi3 Mon, 2014-02-03 14:46

Fenséges lett!! Legközelebb galuskával fogom készíteni....:)

Biri36
Biri36 / Biri36 Tue, 2013-01-08 22:19

Ez volt eddig a legfinomabb karfiolkrémleves, amit ettem. A "betét" pedig más levesekbe is nagyon jól illeszthető. Köszönöm ezt a remek receptet. :)

dememol
dememol Sat, 2013-01-05 16:11

Nagyon jo! Most mar tudom mit fogok kesziteni a megmaradt csirkehusbol, ugyanis az en vom gorog, ha fozi a gorog citromos csirkelevest es csak a mellehust teszik a levesbe a tobbi hust nem, en szoktam igy- ugy felhasznalni, vagy "megenni". Ez ragyogo, ki fogom probalni.

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Mon, 2012-11-26 16:49

Nagyon szívesen Éva_Anyóca! Szívből ajánlom az elkészítését, mert eszméletlenül finom! :P
Szép hetet kívánok!
Üdv: Bea

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-11-26 22:23

Kedves Bea!

Remélem, jó hetünk lesz, de tennivalókkal teli, nincs megállás,...de ez így is van jól.:-o

Neked is szép napokat kívánok, és Kellemes Adventi készülődést, most már tényleg itt az első vasárnapja.:-O

Éva-Anyóca

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Tue, 2012-11-27 07:05

:) Így igaz, már alig várom a nagy karácsonyi sütés-főzést. :)
Jó készülődést (és sok finom receptet :P ) Neked is kedves Éva-Anyóca!
Üdv: Bea

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-11-27 09:08

Kedves Bea!

Receptben nem volt eddig sem, és ahogy itt nézelődök, ezután sem hiány. Szerencsénkre!!! :-O
És egyre gyarapodik a sok ünnepre való süti, és ünnepi étek.:-O

Így viszont fogalmam nincs, azaz 2-3 süti receptjén kívül, karácsonyra, -hogy mi lesz ami karácsonykor, mi lesz ami szilveszterkor készül, bár, a szilveszteri étel, az a tavalyi ismétlése lesz, nagyon bejött, és reméljük( ahogy a mondás és a hagyomány tartja), anyagilag is segíteni fog: sült malac, és a tavalyi lencsefőzelékem, az fenn is van, Olaszné Anci és anyósom kettőse alkotta ötletből született, és megérte, nagyon finom lett. :-O
Most gyűjtögetem a recepteket, és átgondolom, és sorrendbe rakom, aztán változtatok, mert jön egy nagyon fincsi érdekesség,....
Most még ez van.....de alakulóban.
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

364
karfiol 1 közepes fej
burgonya 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
alaplé 1 l
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
csirkemell filé 40 dkg
főzőtejszín 1 dl
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor