Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolkrémleves vajgaluskával

Karfiolkrémleves vajgaluskával
Karfiolkrémleves vajgaluskával
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a krémleveseket, és elég sokfélét kipróbáltam már. Ezt éppen most készítettem, és azt kell hogy mondjam, hogy nem csalódtam! Mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik a fűszeres ételeket. Finom és laktató!

hozzávalók / 4 adag

Leves

Vajgaluska

  • 1 ek vaj
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál
  • 10 dkg finomliszt (Amennyit felvesz ahhoz, hogy félkemény legyen.)
Szólj hozzá!

elkészítés

A leves

  1. A hagymát, a fokhagymát, a karfiol kb felét (főleg a keményebb és kisebb részeket), a tejet, a fűszereket és a parmezánt turmixgépben összedolgozzuk. Ha kell, akkor tegyünk hozzá vizet is, hogy ne legyen túl sűrű a gépnek.
  2. A karfiol megmaradt részét, és a félkör alakúra vágott répát feltesszük főni annyi vízbe, ami pont elfedi, majd a turmixot hozzáöntjük.
  3. Addig főzzük, amíg a répa félkész állapotba kerül. Ekkor belerakjuk a petrezselyemleveleket, és a vajgaluskát, amit már előkészítettünk.
  4. Amikor az étel megfőtt, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és hozzáadjuk a tejszínt, amit jól elkeverünk benne. Ezután lefedve hagyjuk állni negyed órát, és kész a finom leves!
  5. Jó étvágyat mindenkinek! :D

A vajgaluska

  1. A vajat, a sót és a tojást egy edénybe tesszük, és fokozatosan annyi lisztet adunk hozzá, amíg egy félkemény állagú tésztát kapunk belőle.
  2. Mikor ezzel megvagyunk, akkor egy tálba csipkedjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 138
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

E-leven

Mióta szakács: 2013.11.16.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

fűszeres karfiol krémleves, karfiol krémleves sárgarépával, karfiol krémleves fűszeresen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

272
karfiol 1 közepes db
sárgarépa 1 kis db
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
parmezán sajt 3 dkg
bazsalikom 12 levél
szerecsendió 0.5 kávéskanál
fekete bors 1.5 kávéskanál
2 kávéskanál
petrezselyem 10 szál
tej 1 dl
főzőtejszín 2 dl
víz 2 dl
vaj 1 ek
tojás 1 db
1 kávéskanál
finomliszt 10 dkg