Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolkrokett majonézes kukoricával

Karfiolkrokett majonézes kukoricával
Karfiolkrokett majonézes kukoricával
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a hűtő tartalma némi szalámi maradék, két ujjnyi szikkadó sajt és egy fej karfiol... akkor mitévők legyünk? Íme :)

 

És a férfi, mikor találkozik az újdonsággal:

- Fasírt van? Azonnal betöm egyet, majd csodálkozó arccal kérdi - Mmmm... ez mi?

- Finom?

- Nagyon jó - bólogat, és tömi a másodikat - de mi van benne?

- Szerinted?

- ...beleraktad a büdös sajtomat, az biztos - majszolja a harmadikat - És valamilyen hús, meg hagyma.

- Nincs hús, az karfiol.

- Nincs hús ebben??? - beleharap a negyedikbe, majd vállat von. - Hát, akkor is jó. Akkor ebbe nem is kell.

hozzávalók / 3 adag

Kroketthez

Salátához

Sütőzsiradék

Kroketthez
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a salátát készítsd, mert a karfiol frissen lesz jó.
  2. Az újhagymát karikázd hajszálvékonyan, a kukoricát csepegtesd le, végül minden hozzávalót keverj össze. Tedd hűvös helyre.
  3. A karfiolt ételízesítős vízben főzd meg, csepegtesd le és szórd meg a fűszerekkel, majd villával törd össze.
  4. A vöröshagymát és a szalámit vágd apróra, és olajon futtasd meg.
  5. Egy keverőtálba nyomd bele a fokhagymát, öntsd bele a párolt hagymát a szalámival, üsd bele a 2 tojást, húzd bele a karfiolt, reszelj rá 2 ujjnyit a sajtból, és keverd össze.
  6. A továbbiakban annyi zsemlemorzsát gyúrj bele, amennyit felvesz ahhoz, hogy kis gombócokat lehessen formálni belőle. Alkalmazhatod a fasírtnál megszokott tejben áztatott kenyeres megoldást is, de nekem épp nem volt itthon kenyerem.
  7. A gombóckákat panírozd be, és lassú tűzön süsd pirosra az olajban.
  8. Frissen tálald a salátával együtt, a vendégeknek pedig először ne áruld el, mit is esznek, hadd találgassanak. :)
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 993
elküldve: 3
receptkönyvben: 350
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Bubbernyik

Mióta szakács: 2012.04.15.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tapas
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiol fasírt, rántott karfiol másképp, húspótló karfiol

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1111
karfiol 1 közepes db
ételízesítő 2 ek
zsemlemorzsa 2 ek
tojás 2 db
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 nagy db
szalámi 5 dkg
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
finomliszt 7 dkg
tojás 3 db
zsemlemorzsa 10 dkg
csemegekukorica 20 dkg
újhagyma 3 közepes db
tejföl 150 g
majonéz 4 ek
mustár 1 ek
citromlé 1 kk
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint