Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves 5. -egyszerű

Karfiolleves 5. -egyszerű
Karfiolleves 5. -egyszerű
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, könnyű nyári leves.

hozzávalók / 4 adag

A karfiolleveshez

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsákra szedjük, megmossuk, és sós vízbe főni tesszük.
  2. Amikor a karfiol már majdnem megpuhult, a tojásból, lisztből, sóval galuskatésztát készítünk, és a fővő levesbe szaggatjuk.
  3. Az olajból és lisztből rántást készítünk, és a levesbe öntjük.
  4. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, azt is a levesbe szórjuk.
  5. Még 3-5 percig főzzük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 34 965
elküldve: 0
receptkönyvben: 78
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Gammakka

Mióta szakács: 2010.07.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

egyszerű karfiolleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-10-14 11:59

Nagyon jó! Gyors és egyszerű még annak is aki nem jártas a konyhában.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-19 22:43

A karfiolt érdemes előfőzni "másik" vízben, úgy nem puffaszt.

128
karfiol 1 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 1 púpozott ek
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
tojás 1 db
finomliszt 4 csapott ek
0 ízlés szerint