Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves Csillagánizstól

Karfiolleves Csillagánizstól
Karfiolleves Csillagánizstól
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a tejszínes leveseket. A fejembe vettem, hogy karfiolból is kipróbálom, és nem csalódtam. Íme a végeredmény!

hozzávalók / 4 adag

Karfiolleves

Petrezselymes galuska

Szólj hozzá!

elkészítés

Karfiolleves

  1. A csontlevest feltesszük főni a vöröshagymával, fokhagymával, zellerrel és a karalábéval, kb. 30 percig főzzük.
  2. 30 perc után eltávolítjuk a zöldségeket a levesből.
  3. A karfiolt rózsáira szedjük, és langyos vízben megmossuk.
  4. A sárgarépát megpucoljuk, és felkarikázzuk, mehet a levesbe a karfiollal együtt, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Közben elkészítjük a galuskát.
  5. 20 perc főzés után behabarjuk a levesünket. Habarás: liszt, tejszín, crème fraiche, majd beleszaggatjuk a galuskát, és petrezselyemzölddel megszórjuk.

Petrezselymes galuska

  1. A tojást kikeverjük a sóval, borssal, liszttel, petrezselyemzölddel és a reszelt sajttal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 970
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillagánizs

Mióta szakács: 2012.05.12.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes karfiolleves, karfiolleves sajtos galuskával, tejszínes karfiolleves crème fraîche-vel és galuskával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

382
csontlé 1.5 l
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
zeller 50 g
karalábé 50 g
karfiol 50 dkg
sárgarépa 3 közepes db
finomliszt 2 csapott ek
főzőtejszín 1 dl
crème fraîche 125 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
szerecsendió 1 csipet
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 1 csipet
rétesliszt 3 evőkanál
petrezselyem 2 teáskanál
edami sajt 70 g