Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves Gabinéni konyhájából

Karfiolleves Gabinéni konyhájából
Karfiolleves Gabinéni konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc levesünk, évszaktól függetlenül mindig szívesen fogyasztjuk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük. Ha már üvegesre párolódott, ráteszünk egy egész fehér paprikát (én csak félbe szoktam vágni, hogy a főzés vége felé ki tudjam dobni), a felkarikázott sárgarépát, a petrezselymet, sózzuk-borsozzuk.
  2. Ha egy kicsit párolódott, mehet rá a rózsáira szedett karfiol, 2-3 gerezd összenyomott fokhagyma.
  3. Ha már kb. félig puhák a zöldségek, megszórjuk pirospaprikával, liszttel, alaposan átkeverjük (óvatosan, ne törjön össze a karfiol), és felengedjük annyi vízzel, hogy megfelelő sűrűségű legyen, hozzászámítva a tésztát is.
  4. Ha megfőtt, tésztát főzünk bele (szigorúan bele és nem külön), ami valószínűleg 2 tojásból, sóból és annyi lisztből álló nokedli tészta, amennyit felvesz. (Ha nincs kedvem szaggatni, vagy nagyon sietek, akkor lúdgége, esetleg eperlevél kerül a fazékba.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 186
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Gabinéni

Mióta szakács: 2015.12.20.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolos leves, zöldségleves karfiollal, karfiolleves tésztával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

184
vöröshagyma 1 közepes db
karfiol 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 4 közepes db
fűszerpaprika 2 teáskanál
finomliszt 3 csapott ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
paprika 1 közepes db
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tészta 10 dkg
víz 10 dl
napraforgó olaj 0.5 dl