Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves Katharosz konyhájából

Karfiolleves Katharosz konyhájából
Karfiolleves Katharosz konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel az egyszerű, de finom levessel szeretnék segítséget nyújtani a kezdő háziasszonyoknak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rózsáira szedett, megtisztított karfiolt hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, hozzáadjuk a leveskockát, egy kevés tejet, felforraljuk, majd a tüzet mérsékelve puhára főzzük.
  2. Közben a karikára vágott répákat egy csipet sóval kevés olajon megpároljuk.
  3. Ha a karfiol már megpuhult, hozzáadjuk a párolt répát is.
  4. A lisztből és olajból világos rántást készítünk, beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet, majd a tűzről lehúzva egy kevés pirospaprikát keverünk bele, és a leveshez adjuk, kiforraljuk.
  5. Végül a tejfölt elkeverjük egy merőkanálnyi levessel, hőkiegyenlítést végzünk, és a leveshez adjuk, szükség szerint utánízesítjük.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 34 590
elküldve: 0
receptkönyvben: 136
elkészítve: 18/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
465 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös karfiolleves, zöldséges karfiolleves, karfiolleves tejfölösen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

209
karfiol 1 közepes fej
sárgarépa 2 közepes db
petrezselyem 1 csokor
tejföl 1.5 dl
leveskocka 1 db
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
tej 0.5 dl
napraforgó olaj 4 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint