Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves kuktában

Karfiolleves kuktában
Karfiolleves kuktában
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudom, kinél mennyire népszerű a kukta, én nagyon szeretem a gyorsasága miatt.:)

Ez egy nagyon egyszerű leves, csak azért tettem fel, hátha valaki keres recepteket kuktához.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, a kuktába kevés olajat öntünk, és elkezdjük a répákat pirítani.

  2. Levesszük a tűzről, hozzáadunk 1 tk pirospaprikát, majd felöntjük vízzel, kb. a kukta feléig.

  3. Hozzáadjuk a leveskockát, a sót és a megmosott, rózsáira szedett karfiolt.

  4. Lezárjuk a kuktát, és nagy lángon addig főzzük, amíg a kis pöcök fel nem jön, utána kis lángon főzzük még kb. 6-7 percig.

  5. Ezután elzárjuk a gázt, megvárjuk, míg a pöcök visszamegy a helyére, ekkor tudjuk csak levenni a tetejét.

  6. Beletesszük a virslit és a petrezselymet.

  7. A tejfölben elkeverjük az étkezési keményítőt, merünk hozzá egy kis levet, majd az egészet a leveshez adjuk.

  8. Fedő nélkül forralunk rajta még egyet.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 154
elküldve: 2
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

b-ors

Mióta szakács: 2010.01.31.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kuktában készült zöldségleves, karfiolleves virslivel, tejfölös zöldségleves karfiollal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

omar1998
omar1998 Thu, 2017-09-28 15:53

nem tudom,hogy mennyire tapasztal szakácsról beszélünk, de a karfiolhoz nem kell kukta!!!!!!!!!!

469
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
karfiol 1 közepes fej
leveskocka 2 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
virsli 400 g
tejföl 150 g
étkezési keményítő 3 g
víz 1.5 l