Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves másképp - a legegyszerűbben

Karfiolleves másképp - a legegyszerűbben
Karfiolleves másképp - a legegyszerűbben
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél egyszerűbben szerintem nem lehet elkészíteni....viszont így is nagyon finom, sőt....ez úgy született, hogy nem volt kedvem zöldségeket pucolgatni, aprítani, s az ízekkel is szeretek játszani, új "formátumot" kitalálni.....ez "sült" ki belőle....nekünk nagyon bejött.....érdemes kipróbálni....fincsi....

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Nem szoktam belefőzni a tejfölt, sohasem, akárhogyan is készítem! Majd fogyasztáskor eldönti mindenki, kér-e bele tejfölt vagy sem! Én így is, úgy is szeretem, s mikor milyenem van :), aszerint döntök, hogyan eszem! Ha teszek bele, akkor először a tányér közepébe pöttyintem :) a tejfölt, szedek rá a forró leves levéből egy keveset. Jól elkavarom, így csomómentes lesz a tejföl - bár, van, aki kissé csomósan szereti benne a tejfölt. Végül rászedem a kívánatos mennyiséget a levesből, s jól összekeverem! Ki tejföllel, ki anélkül! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, beáztatjuk vízbe addig, amíg a rántást elkészítjük. (Ezt minden karfiolos ételnél megteszem...még anno Édesanyámtól tanultam, hogy a víz hatására az esetleges, jól elrejtőző, nem kívánatos "vendégek" elhagyják a "fedélzetet"!)
  2. Egy 3-4 literes lábasban a zsírt felmelegítjük, a lisztet beleszórjuk, enyhén megpirítjuk, de nem kell barnára, akkor rántás íze lesz, csak egy kicsit átkavargatjuk a forró zsírban.
  3. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, elkavarjuk, s felöntjük kb. 3 dl hideg vízzel, csomómentesre ezt is elkavarjuk, s mehet még bele 3 dl hideg víz.
  4. Ezután a vízből kiszedve, áttesszük ide a karfiolrózsákat, s felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jól ellepje, s a zöldeken, tejfölön, tésztán kívül mehet bele az összes többi hozzávaló, jól átkavarjuk.
  5. Forrástól számítva, kb. 25 perc múlva beleszórjuk a zöldeket, ha szükséges, még borsozzuk, sózzuk, jól átkavarjuk.
  6. Körülbelül 5 perc elteltével a cérnácska tésztát beleszórjuk, többször óvatosan megkavarjuk, s amikor a cérnácska is puha (nem fog elázni még másnapra sem), lekapcsoljuk alatta a gázt, villanyt, s hagyjuk kicsit pihenni, majd lehet tálalni!
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 4 561
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
171 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, karfiolos leves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

194
karfiol 1 nagy fej
sertészsír 3 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
víz 2 l
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 ek
0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 2 ek
petrezselyem 2 csokor
zellerlevél 1 db
kapor 1 teáskanál
cérnametélt 5 dkg
tejföl 150 ml