Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves rizs-betéttel

Karfiolleves rizs-betéttel
Karfiolleves rizs-betéttel
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a leveseket, ez az egyik kedvencünk, mert melegen és hidegen is isteni finom.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk, felaprítjuk a zöldségeket.
  2. Az olajon megpirítjuk a zöldségeket kb. 5 perc alatt, majd felöntjük a vízzel, és beleszórjuk a fűszereket.
  3. Mikor felfőtt a leves, beletesszük a rizst, és addig főzzük, míg majdnem meg nem főtt minden. Ez kb 15-20 perc.
  4. Ekkor beletesszük a karfiolt, és kb. 10 percig főzzük még.
  5. Mikor már a karfiol is puha, behabarjuk a tejföllel. (Tudom, hogy a habarásba kell liszt is, de ennél a levesnél semmi szükség rá, hisz a rizstől kellően sűrű lesz.) Mikor felfő újra, kész is!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 9 663
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

diaka74

Mióta szakács: 2015.01.15.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rizses karfiolleves, karfiolleves gazdagon, tejfölös karfiolleves rizzsel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

303
karfiol 1 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
sárgarépa 5 közepes db
karalábé 1 közepes db
rizs 10 dkg
tejföl 400 g
víz 3 l
napraforgó olaj 3 ek
leveskocka 1 db
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 2 kávéskanál