Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves tejszínesen

Karfiolleves tejszínesen
Karfiolleves tejszínesen
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, finom, gyerekjáték elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Aki szereit az egyszerű dolgokat, vagy csak időhiányban van. A tejszín csak opcionális. Én így szeretem. Elkészíthető tejszín nélkül is, leveskockával és kevés pirospaprikaporral, csak a színe miatt. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a karfiolt, rózsáira szedjük, és felöntjük hideg vízzel úgy, hogy ellepje. Sózzuk, ételízesítővel és borssal ízesítjük, és feltesszük fedő alatt főni.
  2. Amikor megpuhult a karfiol, hozzáöntjük a főzőtejszínt, esetleg még ízesítjük.
  3. Összefőzzük a tejszínnel. Egy magas falú pohárba egy kevés karfiolt és levet összeturmixolunk, és ezzel besűrítjük a levest.
  4. Esetleg tésztát főzhetünk ki külön, vagy készíthetünk nokedlit, és ezzel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 12 238
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karfiolleves, tejszínes leves, karfiolkrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

83
karfiol 1 közepes db
víz 1.2 l
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fehér bors 1 csipet
főzőtejszín 2 dl