Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolleves Tímejjja konyhájából

Karfiolleves Tímejjja konyhájából
Karfiolleves Tímejjja konyhájából
65 perc / előkészület: 5 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss karfiol helyett használhatunk fagyasztottat is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a zöldségeket. A répát karikára, a zöldséget nagyobb darabokra vágjuk, a karfiolt ízlés szerinti rózsákra szedjük.
  2. Az olajat felhevítjük egy lábasban, hozzáadjuk a répát és a zöldséget, megsózzuk. Közepes lángon, néha megkeverve, kb 15 percig pároljuk (amíg a répa kicsit megpuhul).
  3. Ha megpuhult a répa, ráhintjük a lisztet, elkeverjük, megszórjuk pirospaprikával és felengedjük vízzel, fűszerezzük.
  4. Ha felforrt a víz, belerakjuk a karfiolrózsákat, lassan főzzük, míg a karfiol is megpuhul.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 12 923
elküldve: 2
receptkönyvben: 91
elkészítve: 14/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Tímejjja

Mióta szakács: 2012.01.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolos zöldségleves, karfiolos leves, karfiolleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nofish
nofish / nofish Mon, 2015-06-22 16:00

Szia! Köszi a receptet, most készítettem el, nagyon finom lett! Én a fehérrépát nem szeretem, így csak sárgát tettem bele, és aprított vöröshagymával kezdtem a levest, és a végén egy nagy marék tésztát is szórtam bele. Alig bírtam abbahagyni :) Szép napot!

szpiry
szpiry Fri, 2012-03-30 17:37

Elnezeset, de szamomra nem vilagos, hogy mit jelent a zoldseg???

108
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
karfiol 250 g
leveskocka 1 db
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 1.5 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint