Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos-brokkolis saláta füstölt csirkemellel

Karfiolos-brokkolis saláta füstölt csirkemellel
Karfiolos-brokkolis saláta füstölt csirkemellel
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg féle salátát szoktam készíteni, csirkével, hallal, vagy tofuval. Az öntetet, ami erre került talán egy tofus jégsaláta készítésekor kísérleteztem ki, amikor akciósan vettem egy szójajoghurtot. A lenmagolajjal, citromlével, mustárral és a tojássárgákkal majonézhez hasonló íze lett, sőt szerintem sokkal finomabb, és nem utolsósorban jóval egészségesebb, mint ami a boltokban kapható.
A folyékony füstöt egy ázsia-boltban szereztem be, azóta érdekelt, mióta fűszerkeverékek hátulján az összetevők között füstaromáról és füstízű sóról olvastam. Nagyon jó ízt ad az ételeknek.

hozzávalók / 2 adag

  • 25 dkg csirkemellfilé
  • összesen kb. 0,5 kg karfiol , brokkoli és pagoda karfiol
  • kb. 2 maréknyi vékonyra szeletelt fejeskáposzta
  • 1 fej főzőhagyma
  • 2 tojás
  • friss zöldfűszerek: snidling , petrezselyem
  • só, bors, csípős fűszerpaprika
  • folyékony füst (füstaroma)
  • 2 ek lenmagolaj
  • 1 ek citromlé
  • 1 doboz (150g) szójajoghurt
  • 1 tk csípős mustár
  • kevés olívaolaj a sütéshez

ajánlat

Ha tudunk szerezni lila karfiolt különlegesebbé tehetjük a salátát, akárcsak akkor, ha vöröskáposztát használunk. Természetesen bármilyen más zöldség is kerülhet bele és más hús is. A végtelenségig lehet variálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban sós vizet forralunk, egy másikban pedig feltesszük főni a tojásokat.
  2. A karfiolokat és a brokkolikat rózsákra bontjuk és ha forr a víz belehelyezzük őket. Kb. 5 percig főzzük, hogy ne puhuljanak túl, inkább kicsit ropogósak maradjanak.
  3. Közben felvágjuk a káposztát, hagymát és a zöldfűszereket.
  4. A tojásokat leöblítjük hideg vízzel, megpucoljuk őket, félbevágjuk, a fehérjét felkockázzuk, a sárgáját félretesszük az öntethez.
  5. A brokkolit, karfiolt, káposztát, hagymát és a tojásfehérjét egy salátástálba helyezzük, összekeverjük.
  6. Elkészítjük az öntetet: a tojássárgákat összetörjük, 2 ek lenmagolajat, 1 ek citromlevet, sót, 1 tk mustárt, és a zöldfűszereket összekeverjük egy doboz szójajoghurttal. Az öntetet ráöntjük a salátára és összekeverjük.
  7. A saláta akkor jó, ha kihűlnek a karfiolok, ezért a csirkemellet készíthetjük utólag is, ha azt melegen szeretnénk hozzáadni, de akár közben is, mert hidegen is jó. A húst kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és befújjuk füstaromával. Kevés olajon megpirítjuk és 10 perc alatt készre sütjük.
  8. Hozzákeverjük a húskockákat a salátához, amire végül borsot őrlünk és csípős paprikát szórunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 536
elküldve: 0
receptkönyvben: 128
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mimi

Mióta szakács: 2011.06.16.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemell karfiollal és brokkolival, füstölt csirkemelles saláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!