Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos hal mustáros szószban

Karfiolos hal mustáros szószban
Karfiolos hal mustáros szószban
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lánykáim inkább szeretik a szaftos ételeket, mint a sülteket, így próbára tettem a halat: mit kezd a karfiollal egy kis pikáns tejszínes szószban. Nem csalódtuk, remek párost alkottak, és az elkészítése sem rabolt el sok időt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyors vacsora, kímélő ebéd. Párolt rizzsel ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha fagyasztott halat veszük, előtte kiengedjük. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, és kiolajozott tepsiben 15 perc alatt elősütjük.
  2. Közben a karfiolt rózsáira szedjük és párolóban, gőz fölött kicsi sóval puhára pároljuk.
  3. A halra halmozzuk a megpuhult karfiolt.
  4. Elkészítjük a szószt: Egy kis lábosban összeforraljuk a tejszínt a tejföllel és a mustárral, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  5. Ezzel locsoljuk meg a karfolos halat, majd a sütőbe visszatéve, még 10-15 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 701
elküldve: 4
receptkönyvben: 246
elkészítve: 11/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült hal mustáros-tejfölös szósszal és párolt karfiollal, mustáros-tejfölös hal karfiollal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

koszorucska
koszorucska Fri, 2012-03-09 17:16

Sziasztok!
Most készült el ez az étel, hát csorog a nyálam. A szószba mézes mustárt és petrezselymet tettem, a karfiol alá pedig egy fél fej lilahagymát félkarikában. Legközelebb bébirépával próbálom ki és burgonyapürét fogok hozzá készíteni.
Nagyon köszönöm az ötletet, nagyon jó, különösen nekünk, akik minden pénteken halat eszünk. :)

Hobbigilda
Hobbigilda Fri, 2012-03-09 13:32

Szia Redy!

Tegnap vacsira készítettem el az étket .) Mivel fagyasztott karfiolom volt csak otthon és mivel ott búslakodott mellette egy fél zacsi zöldborsó, őt is bevettem a csapatba és nem rontotta el! Sőt! Ja és kapribogyóztam a szószt, mert az finom :) Remek is vacsi lett belőle (tésztával, mert azt is kívántuk :) Köszi!

378
hal 80 dkg
hal fűszerkeverék 0 ízlés szerint
karfiol 1 kis fej
főzőtejszín 4 dl
tejföl 2 dl
mustár 3 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek