Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos krémsajtos csirkemell

Karfiolos krémsajtos csirkemell
Karfiolos krémsajtos csirkemell
87 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjemmel szeretnénk áttérni az egészségesebb táplálkozásra. Mindennap a munkahelyemre menet osztogatnak különböző ételszállító cégek szórólapot, amelynek a hátulján van külön "egészséges ételek" rész. Ott láttam ezt a receptet, és gondoltam megpróbálom elkészíteni. Ez lett belőle. Nagyon ízlett mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölt a mustárral, a pirospaprikával és a fűszersóval kikeverjük. A csirkemellet felkockázzuk és ráöntjük a mustáros szószt. Félretesszük pácolódni.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, és a szokásos módon (ételízesítős vízben) feltesszük főni. Teljesen puhára főzzük, de a művelet végéig nem vesszük ki a forró vízből, nehogy elhűljön.
  3. Miközben fő a karfiol, a rizst megpirítom, a mennyiségének megfelelő kétszeres mennyiségű vízzel (itt 4 bögre) felöntjük, sózzuk, borsozzuk, és amikor már elkezd dagadni, elzárjuk alatt a gázt, és lefedjük. Ezután megdagad magától, nincs vele több dolgunk.
  4. Közben felmelegítjük a vajat egy serpenyőben, ráöntjük a husit, és megsütjük. Nagyon gyorsan kész van, kb. 7-8 perc.
  5. Amikor már kész a hús, a hagymát felaprítjuk, a tejet feltesszük melegedni. Ahogy a tej elkezd főni, a hagymát beletesszük, és folyamatosan habverővel keverjük, miközben nyomjuk bele a sajtot. Addig keverjük, amíg fel nem olvad benne teljesen a sajt. Ezt a mártást megízesítjük a szerecsendióval és borssal.
  6. A karfiolt és a húst óvatosan a mártáshoz keverjük. Rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 929
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Anzsy Világa

Mióta szakács: 2013.05.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karfiolos csirke, csirke karfiollal és krémsajttal, krémsajtos csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

832
csirkemell filé 70 dkg
karfiol 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 2 ek
tej 2.5 dl
tömlős krémsajt 300 g
szerecsendió 1 késhegynyi
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 2 ek
csirke fűszersó 1 ek
mustár 2 ek
fűszerpaprika 2 ek
rizs 2 bögre