Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos pulykakorong

Karfiolos pulykakorong
Karfiolos pulykakorong
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Örökzöld karfiol-hús párosítás.

hozzávalók / 4 adag

A pulykakoronghoz

A mini paradicsomsalátához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a karfiolt  rózsáira szedve, enyhén sós vízben, leszűrjük.
  2. Megsózzuk a hússzeleteket, majd serpenyőben mindkét oldalukat hirtelen megsütjük.
  3. Egy tepsiben szorosan egymás mellé elhelyezzük a húst, rápakoljuk a karfiolt.
  4. A megmaradt olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadunk 2 ek vizet simára keverjük, hozzáöntjük a tejfölt, beleütjük a tojásokat, sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd az egész homogénre kevert masszát a karfiolos húsra öntjük.
  5. Megszórjuk a reszelt sajtok keverékével, majd sütőben sütjük, amíg a sajt megpirul.
  6. Melegen tálaljuk: vághatjuk négyzet alakúra vagy fánk, illetve nagyobb pogácsaszaggatóval korongokat készíthetünk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 770
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült pulyka, pulykamell karfiollal, tejfölös-sajtos pulykamell

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

763
pulykamell 40 dkg
karfiol 1 kis fej
tejföl 450 g
finomliszt 2 evőkanál
tojás 2 db
napraforgó olaj 8 ek
edami sajt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 2 ek
paradicsom 0.5 db
málnaecet 1 kk
1 csipet