Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos roló

Karfiolos roló
Karfiolos roló
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer, nagyon régen volt egy áruház, és mint minden áruházban, itt is volt egy büfé. Nagyon érdekes ételeket árultak ezekben a büfékben. Ebben a receptben egy ilyet szerettem volna rekonstruálni. 5 forintba került egy ilyen roló, még erre is emlékszem, és az drágának számított a többihez képest!

hozzávalók / 5 adag

A karfiol sütéséhez

Továbbá

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk, egy sütőlemezt alufóliával kibélelünk.
  2. A karfiolt feldaraboljuk, kb. 4 cm nagyok legyenek, rakjuk a sütőlemezre. Locsoljuk meg az olajjal, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a majorannával. Alaposan összeforgatjuk.
  3. Forró sütőbe tolva 15-20 percig sütjük, hogy kicsit megpiruljon. Hagyjuk hűlni.
  4. Ha még mindig van a karfiolból, akkor egy sonka szelet rövidebbik oldalára rakunk egy sort belőle, feltekerjük, és fogvájóval rögzítjük. Megtöltjük a többit is.
  5. Panírozzuk lisztbe, a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatva. Egy serpenyőben a felhevített zsíron pirosra sütjük. Ezt nem kell lassan sütni, mert csak a panír nyers. Papírtörlőn leitatjuk a felesleges zsiradékot.
  • sütési hőfok: 230°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 523
elküldve: 5
receptkönyvben: 156
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
735 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
kategória: tapas
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

karfiolos-sonkás tekercs, bundázott sonkás-karfiolos rolád, karfiolos tekercs panírozva

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hTke
hTke Sun, 2013-09-29 16:56

Köszi a receptet, ajánlom nem csak nőknek, hanem férfinak is. Nekem a párom készítette el, én közben mást készítettem, tetszett neki a karfiol kóstolgatás. Meglepően nagyon összementek a sütéstől a karfiolok. Finom, könnyű vacsora lett belőle!

witch
witch / witch Sun, 2013-09-29 19:21

Nagyon szivesen, kedves egeszsegetekre!
Haha, igen a zoldsegek mar csak ilyenek. :o) Azt hiszem 70 % a viztartalmuk
vagy valami ilyesmi.
udv:witch

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2013-08-30 07:10

Kedves Witch!
Tetszik a recepted, még soha nem készítettem csak sülve a karfiolt, mindig előfőztem és csak azután sütöttem. El fogom készíteni. Köszi a receptet. Piroska

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-08-31 13:36

Piroska, sütőben sütve finom édeskés íze lesz a karfiolnak! Sokkal finomabb, mint főzve! A fiad biztos szeretné! Én szoktam petrezselymes sörbundában is sütni és sajttal leszórni, míg forró...akkor ráolvad. Esetleg fokis tejföllel leönteni; jó vacsora :))) T

witch
witch / witch Fri, 2013-08-30 13:31

Kedves Piroska!
Nagyon szivesen! Igy kicsit egyszerubb es nagyon finom sult ize van.
Ezert is irtam, hogy ha van meg karfiol, akkor elkeszitjuk a rolokat.
Nalunk siman elfogy sonka meg panir nelkul is. Ha elkeszited, akkor
jo etvagyat hozza!
udv:witch

288
karfiol 0.5 közepes fej
1 kávéskanál
fekete bors 1 kávéskanál
majoranna 1 teáskanál
olívaolaj 2 ek
sonka 20 dkg
finomliszt 3 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 5 dkg
mangalica zsír 4 ek