Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos sabji sárga rizzsel

Karfiolos sabji sárga rizzsel
Karfiolos sabji sárga rizzsel
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt a párom és a barátai szokták készíteni karácsony környékén közös ebédre.

Senki ne ijedjen meg a hazánkban nem szokványos fűszerektől, mert mindegyik beszerezhető, és egyiknek sincs horrorisztikus ára.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsáira szedjük. A répát és a krumplit megpucoljuk, és nagyjából azonos ˝kockákra˝ daraboljuk őket. Nagyon fontos, hogy mindent, amit megmosunk, nagyon csöpögtessünk le! A darabolás utolsó szakaszánál már forrósíthatunk annyi olajat egy serpenyőben, amennyi nagyjából befedi majd a zöldségeket.
  2. Ha minden zöldséget feldaraboltunk, és már az olaj is forró, elkezdjük kisütni őket. Először a krumplival és a sárgarépával szoktam kezdeni, mert több idő kell nekik a megsüléshez, és lassabban hűlnek ki, mint a karfiol. Ha megsültek, papírral kibélelt tálba vagy tálas szűrőbe szedjük őket, hogy lecsepegjen róluk az olaj.
  3. Mikor már a karfiolt sütjük, feltesszük főni a rizst, amihez én egy kevés kurkumát szoktam adni. Ettől szép sárga színe lesz, ráadásul számos jótékony hatással is bír.
  4. Egy másik nagyobb serpenyőben, vagy annak hiányában egy lábasban felolvasztunk egy kevés margarint/vajat (a hozzáértők itt eredetileg ghít, vagyis tisztított vajat szoktak használni), hozzáadunk egy kiskanálnyi római köményt (annak hiányában sima őrölt köményt), amit barnára pirítunk, majd hozzáadunk szintén egy kiskanálnyit a következőkből: hing, bors, kurkuma. Ezeket együtt még 10-15 másodpercig pirítjuk (nagyon vigyázzunk, hogy ne égjen le!), majd levesszük a tűzről, és beleteszünk egy keveset a következőkből: koriander, gyömbér, garam masala (elhagyható), petrezselyem. Ezeket jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a keverékhez a tejfölt, visszatesszük a tűzre és simára keverjük.
  5. Ebbe a keverékbe tesszük bele a már megsült, lecsepegtetett zöldségeket, amiket jól elkeverünk a fűszeres masszával. Egy kicsit hagyjuk állni, így a sült zöldségek kicsit megszívják magukat a tejföllel, amitől sokkal finomabbak lesznek. A kész sabjit a sárga rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 907
elküldve: 6
receptkönyvben: 160
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mtina

Mióta szakács: 2012.12.06.
4 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

répás burgonya rizzsel, tejfölös zöldségek kurkumás rizzsel, fűszeres zöldségek tejfölösen

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kissmtina
Mtina / kissmtina Wed, 2014-05-14 16:05

Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a hozzászólást, örülök, hogy ízlett nektek és akiknek főztétek :)

labagida
labagida Sun, 2014-03-09 14:49

Kedves Mtina!
Ez isteni. :D Köszönöm a receptet.
A hingtől ne ijedjen meg senki, nyugodtan helyettesítse 2 gerezd fokhagymával. :)

Vicenza
Vicenza Tue, 2013-10-01 09:38

Elkészítettem, finom lett, máskor is megcsinálom. Köszi a receptet.

angelmouse
angelmouse Mon, 2012-12-17 20:49

Ez vmi mesés! Elkészítettem és óriási sikert aratott. Köszi a receptet. : )

1500
karfiol 1 közepes fej
burgonya 4 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
napraforgó olaj 2 dl
margarin 1 ek
rizs 1 bögre
víz 5 dl
római kömény 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
bors 1 kk
kurkuma 1 kk
gyömbér 0 ízlés szerint
koriander 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
garam masala 0 ízlés szerint
tejföl 175 g