Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos sajtos rúd

Karfiolos sajtos rúd
Karfiolos sajtos rúd
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesszájú vagyok, de ezúttal valami gyors, sós finomságra vágytam, ez sült ki belőle.:)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mártogatósnak natúr joghurtot (vagy tejfölt) keverjünk ki némi túróval és fűszerekkel. Remekül passzol mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, géppel leaprítjuk, majd alaposan lecsepegtetjük.
  2. Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben barnulásig sütjük. (A sütési idő és hőfok sütőfüggő - nálam előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25 perc alatt készült el.)
  4. A tésztát megfordítjuk, majd a másik oldalát is további néhány percet hagyjuk pirulni.
  5. Sütést követően felcsíkozzuk a tésztát.
  6. A tetejére szórhatunk még sajtot, lenmagot, szezámmagot, vagy ki mit szeret.:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 502
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

kis_anett

Mióta szakács: 2016.10.18.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós rágcsa, sajtos ropogtatni való

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1086
karfiol 35 dkg
zabliszt 40 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 kávéskanál
sajt 10 dkg
sovány túró 10 dkg
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
útifű maghéj 0.25 ek