Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos-sonkás tészta sajtszószban

Karfiolos-sonkás tészta sajtszószban
Karfiolos-sonkás tészta sajtszószban
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és gyorsan elkészíthető egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát és a rózsáira szedett karfiolt külön-külön megfőzzük sós vízben.
  2. A sajtszószhoz a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk, felöntjük a tejszínnel, és csomómentesre kavarjuk. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük az elkavart tojást, majd legvégül a reszelt sajtokat is. Az egészet pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A sonkát felcsíkozzuk, pici olajon megpirítjuk, elkeverjük a tésztával. Hozzátesszük a sajtszósz bő felét is, alaposan átforgatjuk.
  4. Egy jénaiba lerakjuk előbb a tésztát, erre a lecsöpögtetett karfiolt, majd a maradék szószt is, sütőben 15- 20 perc alatt átrottyantjuk, míg a teteje meg nem pirul.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 12 552
elküldve: 4
receptkönyvben: 252
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

pamelie

Mióta szakács: 2010.06.04.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtszószos tészta sonkával és karfiollal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1222
tészta 50 dkg
karfiol 1 közepes fej
sonka 25 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 2 evőkanál
főzőtejszín 2 dl
tej 3 dl
trappista sajt 25 dkg
ementáli sajt 10 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 teáskanál