Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos zöldségkrémleves sonkás zsemlegombóccal

Karfiolos zöldségkrémleves sonkás zsemlegombóccal
Karfiolos zöldségkrémleves sonkás zsemlegombóccal
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pikk-pakk elkészíthető karfiolkrémleves, amit a sonkás zsemlegombóc tesz igazán laktatóvá és különlegessé.

hozzávalók / 3 adag

hozzávalók a leveshez

hozzávalók a zsemlegombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

zsemlegombóc elkészítése

  1. A felkockázott sonkát egy evőkanál vajon megpirítjuk, majd félretesszük hűlni. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apró kockákra vágott zsemlét, majd ezt is félretesszük hűlni (ősz lévén, kirakhatjuk az erkélyre vagy a nyitott ablakba).
  2. A tojásból és a lisztből nokedliszerű tésztát keverünk (szükség szerint vízzel vagy plusz liszttel tökéletesítjük az állagot), sózzuk, majd hozzáadjuk a sonkát, a zsemlekockákat és az aprított petrezselymet.
  3. Kicsit beolajozott kézzel 2-2,5 cm átmérőjű gombócokat gyúrunk, amiket aztán lobogó, sós vízbe teszünk, és nagyjából 15 perc alatt készre főzünk.

leves elkészítése

  1. Amíg fő a gombóc, elkészítjük a krémlevest. Ehhez egy másik lábasban felhevítünk egy kanál vajat, rádobjuk a felaprított hagymát és fokhagymát, valamint a krumplit.
  2. Sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, pár percet puhítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket, és felöntjük az alaplével.
  3. Puhára főzzük a zöldségeket, majd belereszeljük a parmezánt, hozzáöntjük a tejszínt, és botmixerrel az egészet simára pürésítjük. A zsemlegombócokkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 378
elküldve: 0
receptkönyvben: 183
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bonduelle

Mióta szakács: 2014.11.14.
39 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

karfiolkrémleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

822
vaj 1 ek
vöröshagyma 1 kis fej
burgonya 1 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
zöldségkeverék 40 dkg
alaplé 4 dl
parmezán sajt 5 dkg
habtejszín 1.5 dl
vaj 1 ek
főtt sonka 10 dkg
zsemle 1 db
tojás 1 db
finomliszt 25 dkg
0 ízlés szerint
petrezselyem 3 ek