Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolpaprikás

Karfiolpaprikás
Karfiolpaprikás
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kolis évek alatt egyik barátnőm ismertette meg velem a karfiolpaprikást. Sokat emlegette, hogy az mennyire jó, de én elég bizarrnak tartottam és ódzkodtam tőle egészen addig, amíg aztán elkészítettük együtt, és nagyon kellemesen csalódtam. Tesómmal nagy kedvencünk lett, amíg együtt laktunk, nagyon sokszor készítettük, és most először nélküle is elkészítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mi nokedlivel szeretjük a legjobban, magában is nagyon finom, de köretként lehet hozzá rizst, tarhonyát, tésztát vagy bulgurt is. Én mindig úgy eszem, hogy kétszer annyi karfiolt szedek, mint amennyi nokedlit. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felaprított hagymát kevés olajon pároljuk üvegesre, majd húzzuk le a tűzről, és hintsük meg pirospaprikával. Keverjük össze és öntsük fel kevés, kb. 1 dl vízzel. Tegyük bele a húsleveskockát, az apróra vágott paradicsomot és paprikát (ezek akár ki is hagyhatóak, ha nincs otthon, én sem mindig teszek bele).
  2. Főzzük egy darabig lassú tűzön, majd tegyük rá a rózsáira szedett karfiolt és forgassuk össze a szafttal. Öntsük fel megint kevés vízzel, tegyük bele a babérlevelet, sózzuk, és lefedve főzzük puhára a karfiolt. Nem kell, hogy a víz ellepje, mert akkor túl sok és híg lesz a leve.
  3. A habaráshoz keverjük össze a tejfölt, a lisztet, egy-két evőkanál vizet (én anyukám módszerével műanyag shakerbe szoktam tenni a habaráshoz valókat az előbbi sorrendben, összerázom, és kész is).
  4. Keverjük a habarást a karfiolhoz, és forraljuk fel újra. Vigyázzunk mert a karfiol ha megfőtt, nagyon könnyen szétesik, ezért óvatosan keverjük, vagy inkább csak rázogassuk össze. Bár én szeretem akkor is, ha apróra szétfő. :)
  5. Petrezselyemmel megszórhatjuk tálalás előtt, és tejföllel is meglocsolhatjuk még.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 22 146
elküldve: 2
receptkönyvben: 222
elkészítve: 20/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Audrey

Mióta szakács: 2013.10.02.
71 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

karfiolos paprikás, tejfölös karfiolpörkölt, karfiolpörkölt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

227
karfiol 1 közepes fej
vöröshagyma 1 nagy fej
tv paprika 1 db
paradicsom 1 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
olívaolaj 3 ek
leveskocka 1 db
babérlevél 1 db
tejföl 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint