Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolpüré ahogy Márti készíti

Karfiolpüré ahogy Márti készíti
Karfiolpüré ahogy Márti készíti
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szénhidrátot próbálom csökkenteni az étrendemben. Burgonya helyett karfiolból csinálom a pürét. Akár simán hús nélkül is lehet enni. 

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Amihez a szokásos (rizs, burgonya) köretet tálalnánk. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt "fejekre" bontjuk, megtisztítjuk. Enyhén sós vízben puhára főzzük, minden része megpuhuljon.
  2. Főzés után jól lecsepegtetjük, hogy később ne legyen annyira híg a püré.
  3. Aprítógépbe tesszük, a fűszereket is itt adjuk hozzá, pürésítjük. Ha a mennyiség meghaladja a gépünk kapacitását, a végén ízesítsük, és ne minden adagnál.
  4. A karfiol mennyiségéhez igazítva kevés vajat teszünk bele.
  5. Köretként tálalhatjuk krumplipüré helyett. 

  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 410
elküldve: 3
receptkönyvben: 169
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti99

Mióta szakács: 2011.07.28.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karfiolos püré, zöldségpüré, vajas karfiolpüré

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Sun, 2014-10-19 08:48

Nagyon finom, és még a leírtnál egyszerűbben is elkészíthető. A puhára főtt karfiolhoz nem kell aprítógép, botmixerrel, krumplitörővel, uram bocsá' villával is pillanatok alatt egyneműre dolgozható.
Egy késhegynyi kurkumát vagy kevés szárított petrezselymet szoktam még beletenni, hogy egy kis színe is legyen.
Köszönöm a receptet.

Márti99
Márti99 / Márti99 Mon, 2013-03-25 17:32

Imádom a szerecsendiót, nagyon sok mindenben használom. :) Ízlések és pofonok, azért örülök, hogy ízlett.

afonyka
afonyka Tue, 2013-02-05 10:04

Gyakran csinálom én is, szintén diétában. Ha a zsírt is csökkenteni akarod, esetleg próbáld ki egy kanál 12%-os tejföllel, vagy natúr joghurttal vaj helyett. Úgy is nagyon finom, és még diétásabb. ;)

Márti99
Márti99 / Márti99 Tue, 2013-02-05 12:52

Kedves Afonyka!

Köszönöm a tippet, feltétlenül ki fogom próbálni!
Kitartást, mindent jót kívánok!

Márti

137
karfiol 1 kis fej
0 ízlés szerint
fehér bors 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
vaj 50 g