Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolpüré - burgonya helyett

Karfiolpüré - burgonya helyett
Karfiolpüré - burgonya helyett
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak azért gondoltam, hogy felteszem ide ezt a nagyon egyszerű köretet, mert nem is jut sokszor eszünkbe, hogy a legegyszerűbb dolgok talán a legjobbak. Nem szerettem volna krumplit sem és rizst sem, de még salátát sem gondoltam ehhez a kacsaszárnytőhöz.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd sós vízben teljesen puhára főzzük.
  2. Leszűrjük, gépi habverővel pépesítjük, miközben a vajat és a tejet hozzáöntjük.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 987
elküldve: 1
receptkönyvben: 268
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

mislenbaba

Mióta szakács: 2010.07.02.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pürésített karfiol, karfiolpüré köretként

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vsimon17
vsimon17 Wed, 2015-03-11 20:29

Ez a karfiolpüre remek ötlet ,mar el is keszitettem ,nagyon finom. En meg egy kis örölt borssal izesitettem.

avereskati
avereskati Sun, 2013-12-08 13:11

Ma mi is megcsináltuk, tényleg nagyon finom:))))))) Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe! Nem is értem. Köszönöm! Katica

zeparr
zeparr Fri, 2011-11-25 11:18

Örülök, hogy rábukkantam erre a receptre, már többször készítettem el köretnek, mert szeretem a változatosságot. Annyiban változtattam az eredeti recepten, hogy vaj helyett egy tömlős sajtot szoktam belekeverni. Így egyrészt még kevesebb benne a kalória, másrészt a sajt egy kis plusz ízt is ad neki.

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Mon, 2011-11-28 13:07

Kedves Zeparr!
Én meg örülök, hogy megírtad. A tömlős sajt jó ötlet:) Főleg, ha kevesebb a kalória. De az íze is finomabb lehet.Üdv. icu

222
karfiol 1 nagy fej
0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
tej 1 dl