Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolsaláta Glaser konyhájából

Karfiolsaláta Glaser konyhájából
Karfiolsaláta Glaser konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom saláta sült húsok mellé.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, egy sütőpapírral bélelt tepsibe szórjuk. Meglocsoljuk kb. 2 ek. olajjal, sózzuk, borsozzuk, jól elkavarjuk.
  2. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 25 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hagyjuk hűlni.
  3. A tojást kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A zellert a zöldjével együtt apróra vágjuk. Az egészet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a kihűlt karfiolt.
  4. A joghurtot a mustárral simára kavarjuk. Hozzáadjuk a kaprot, a maradék olajat, az áttört fokhagymát és a citromlevet. Jól elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. A dresszinget az előkészített zöldségekre öntjük, jól összekavarjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 643
elküldve: 0
receptkönyvben: 119
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

vegyes saláta, joghurtos karfiolsaláta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhjud
juhjud Mon, 2016-10-17 22:59

Ez valami isteni lett. Önmagában ettük egy szelet pirítós kenyérrel. Mind a 10 ujjamat megnyaltam utána. Köszönöm a receptet.

354
karfiol 0.5 közepes db
olívaolaj 3 ek
főtt tojás 3 db
halványító zeller 2 közepes szár
lila hagyma 1 közepes db
görög joghurt 125 g
dijoni mustár 1 teáskanál
kapor 1 ek
citromlé 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint